Еве што би сакала да му кажете на вашето дете кога ќе покаже со прст кон мојата ќерка

Кога влеговме во игралишетето вашето дете веднаш покажа кон моето, гласно велејки: Мамо, погледни ја! Вие брзо го заќутивте, го викнавте за тивко да го укорите.

Безусловна љубов: Прва средба помеѓу родителите и нивното посвоено бебе

првата средба со посвоената ќеркичка

Може да се најдат многу фотографии од раѓање на бебињата, но фотографката Kristen Prossen сакала да ја овековечи на фотографии првата средба помеѓу родители и посвоено бебе. За тоа и се укажала прилика кога нејзините пријатели David и Sarah Olsen требало за прв пат да ја сретнат својата ќеркичка Тили.

Бебињата почнуваат да учат уште во стомакот на мајката

трето тромесечие од бременоста

Група научници од Универзитетот на Хелсинки открија дека процесот на учење кај бебињата почнува многу порано отколку што се мислеше. Бебињата почнуваат да учат уште пред да се родат.

Рака во рака се избориле за живот

близначките во болница

Лили и Грејс се родиле 13 недели пред време и првите седум недели од животот ги поминале одвоено. Кога конечно ги ставиле заедно во инкубатор, тие веднаш посегнале една накај друга и се фатиле за рака. Следните 2 месеци во болницата ги поминале гушкајки се една до друга.

Шокантно видео: Planned Parenthood (Планирано родителство) ги "жнее" и продава деловите од телата на абортираните бебиња

Од: Твое Бебе on Среда, 15/07/2015 - 21:26
планирано родителство продава делови од телата на абортираните бебиња

Во видеото кое го згрози цел свет може да се види како Др. Deborah Nucatola, еден од врвните извршни директори на Планирано родителство (Planned Parenthood) - организација која е најголем вршител на абортуси во САД, разговара со прикриени актери, кои се претставуваат како претприемачи во врска со изгледите за купување на делови од телата на фетусите

Полза од авокадото во бременоста

авокадо

Авокадото освен што може да се приготви и јаде на безброј начини, е исклучително здраво овошје. Авокадото е преполно со хранливи материи, кои се неопходни за правилен раст и развој на бебето во стомакот.

Pages