Потресна исповед на 16 годишна девојка која избрала да роди

Од: Твое Бебе on Понеделник, 09/06/2014 - 22:43
млада мајка

Кога Дарби дознала дека е бремена, на почетокот не можела да поверува дека тоа навистина се случува, се додека не и потврдила лекарката. Таа уште и рекла:


На тоа столче седеле многу жени што жалеа за абортусот, но ниту една не жалеше дека го родила бебето.

Дарби размислувала за трите избора кои ги имала: да абортира, да биде родител или да го даде бебето на посвојување. После многу размислување си рекла дека ете, можеби не треба да го има тоа бебе, но сепак надвладеала другата страна и решила да го роди.

Сега во солзи кажува дека не може да замисли да го нема и би била загубена ... Погледнете и сами што има во срцето на младата мајка:

 

 


Завршува со зборовите:


Одберете живот, никогаш нема да зажалите!

Навистина е така. Која мајка зажалила за раѓањето на своето чедо, кога цел океан од љубов се спушта од Небото врз неа, додека го држи најскапоценото нешто на целата земја.

За бременост 

Абортус, Бременост