Калкулатор за термин на породување

Термин за породување

 

Терминот за породување не е зацртан датум на кој ќе се роди вашето бебе, туку повеќе тоа е ориентациона вредност за траењето на бременоста.  Вашиот термин за породување можете да го пресметате многу едноставно со помош на калкулаторот подолу. Само внесете го датумот на вашата последна менструација и автоматски ќе го дознаете терминот за породување. Но тоа не значи дека бебето навистина ќе се роди на тој термин. Многу малку бебиња се раѓаат токму на поставениот термин за породување. Најголемиот број на бебиња ќе се родат неколку дена пред или неколку дена после терминот за породување.

Официјално се зема дека бременоста трае 40 недели или 280 дена, почнувајки со сметање од денот на вашата последна менструација.

 

Калкулатор за термин на породување

 Калкулаторот ќе го пресмета вашиот термин за породување и ќе ви покаже колку точно седмици и денови има поминато од вашата бременост

 

 


Датумот на Вашата последна менструација:    

                        (MM/DD/YYYY формат)Просечното траење на еден Ваш циклус:      (22 to 45)

(Не е задолжително пополнувањето на полето)Просечната должина на Вашата лутеална фаза:   (9 to 16)

(Не е задолжително пополнувањето на полето)Проценето време на зачнување: Термин за породување: Има поминато од Вашата бременост.

 

 

 

Повеќе за текот на бременоста по недели, развојот на бебето и се што се случува со вас во конкретната недела прочитајте тука: БРЕМЕНОСТА ПО НЕДЕЛИ