Тодлер

Како да им поставите ограничувања на малите деца

Веројатно како и секој родител на мало дете зборот НЕ е многу често на вашата уста: не го удирај брат ти, не го ставај тоа во уста, тоа не е играчка, не оди таму, не трчај ... и така во недоглед. Сепак имајте во предвид дека зборот НЕ се враќа како бумеранг, колку повеќе вашето дете ќе го слуша, толку повеќе и ќе го изговара.

10 Фрустрирачки, но многу важни работи за развојот на малите деца

дете

Малите деца се за восхит. Тие сакаат да истражуваат, да бидат немирни и буквално ќе фрлат се само за да ве гушнат. Тие се толку мили и прекрасни..., поголемиот дел од времето.

10 Работи за кои родителите треба да престанат да се грижат ВЕДНАШ!

Грижите се составен дел од нашите животи, но речиси никогаш не биле толку изразени како кога ќе станете родител. Кога ќе се роди бебето, родителите се загрижени и оптоварени со вина заради нивните родителски способности, ги анализираат своите секојдневни одлуки.

20 Работи кои се обидува да ви ги каже вашиот тодлер

тодлер со играчки

Малите деца имаат прилично ограничен избор на зборови. До нивниот втор роденден, повеќето од нив знаат да кажат околу 50 збора, но сепак не се баш најдобри комуникатори.

Ужасните две: факти и фикција

ужасните две

Ужасните две е прекар на периодот помеѓу втората и третата роденденска свеќичка. Сигурно сте слушнале небарани коментари од типот: Почекај да наполни 2 години, па ќе видиш! Дали тој период навистина мора да биде така ужасен?

Одвикнување од пелени

Успехот во одвикнувањето од пелени не зависи толку од возраста на детето, колку што зависи од неговата физичка и емотивна спремност.

Неуредните деца учат полесно

Оваа студија можеби ќе биде мала утеха за родителите кога ќе се најдат во ситуација кога нивното дете повеќе храна фрлило на подот отколку што изело.

Како да му помогнете на детето да се одвикне од касање

Повеќето деца на возраст помеѓу една и три години поминуваат низ фаза касање.

Причини заради кои децата касаат

Pages