Бебе

Бебе старо еден ден во базен со таткото инструктор

бебе во вода

Иако е толку мал и можел да ги држи отворени очите само неколку минути, Феникс уживал во базенот и покажал забележителна самодоверба. Неговиот татко е инструктор по пливање за бебиња во школата Водени бебиња

Што сака бебето да знаете кога плаче

мајка смирува плачливо бебе

Противно на тоа што можеби ќе ви кажат, но бебето не плаче туку така, ниту се обидува да ве манипулира.

Што да не правите ако го храните бебето со адаптирано млеко

хранење со адаптирано млеко

Неколку совети за мајките кои ги хранат или дохрануваат бебињата со адаптирано млеко, а кои ќе им овозможат хранењето да биде побезбедно.

Храна за повеќе млеко, како да го зголемите млекото преку исхрана

доење на бебе

Најдобар начин за да добиете повеќе млеко е да доите, доите и доите. Кога бебето цица, тоа ја стимулира мајката да произведува уште повеќе млеко. Телото на жената е соврешно створено за доење на нејзиното малечко.

Татковците кои пушат пред зачнување на бебињата им ги зголемуваат шансите астма

татко пуши

Ова откритие е само уште една поткрепа на многубројни студии врз животни, кои сугерираат дека изложеноста на таткото пред зачнување може да му наштети на детето.

Зошто бебињата се будат кога ќе ги спуштите долу?

бебе во креветче

Ова е фрустрација на огромен број родители: Штотуку бебето заспало во вашите раце и сакате да го оставите за да отидете во тоалет или дури можеби и да се нахраните!

Нега и хигена на новороденче

мајка и бебе

Совети за одржување на хигиена кај бебиња, чистење на носе, сечење нокти, нега на кожа, очи итн.

Транзиција на бебето од животот во матката во надворешниот свет

новородено бебе

Во текот на девет месеци вашето бебе растело во идеалниот сензорен свет во вашата матка, живеејки во многу помирна средина отколку онаа во надворешниот свет. Од таа мирна околина во матката, тоа нагло преминало во свет, со многу сензорни стимулации, а тоа за бебињата е голем предизвик.

Како да го заштитите семејството од листерија

стомачни проблеми

Инфекцијата со листерија не е вообичана за здрави возрасни единки. Листериајта е најопасна за трудници во трето тромесечие, новороденчиња, како и деца и врозрасни со нарушен имунитет заради некоја болест како рак или СИДА.

Како да препознаете што значат знаците кои ви ги дава бебето

мајка и бебе

Бебињата не зборуваат, но даваат знаци со кои се обидуваат да ви кажат што им е потребно. Иако можеби ќе поминат неколку недели додека да ги разберете знаците на вашето бебе или невербалниот јазик,

Pages