Бременоста по недели

Татко ја снима првата чудесна година на предвремено родениот син

Од: Твое Бебе on Петок, 22/11/2013 - 09:27

Вард Мајлс Милер е среќно 16 месечно бебенце, кое сака да го брка семејното куче. Но тој се родил 15 недели предвреме и првите 107 дена од животот ги поминал во болница, на интезивна нега на неонатален оддел.

Колкава е просечната должина и тежина на плодот по недели

Бебињата во стомакот на мајката растат со различно темпо и секое си е посебно. Ова се само просечни вредности за големината во плодот во секоја недела од бременоста.

Аргентинска фотографка ја документирала својата бременост низ слики

Фотографката со аргентинско потекло Sophie Starzenski решила да ја документира својата бременост и промените да ги овековечи со својот фотоапарат.

Сметање на неделите и месеците во бременоста

Во табелата подолу можете да видите како се бројат месеците и тромесечијата во бременоста.

 

Бременоста по недели - ПРВО тромесечие

Бременост по недели

Бременоста е време на огромни промени за вас и животот кој расте во вас. За да дознаете што се случува со вас и вашето бебе во секоја недела од бременоста, ако веќе не знаете точно во која недела се наоѓате пресметајте со помош на нашиот калкулатор: Калкулатор за термин и недела на бременоста. Калкулаторот ќе ви израчуна колку недели и денови поминале од вашата бременост. Кога ќе дознаете во која недела на бременоста се наоѓате, кликнете на линкот со таа недела.

Петта седмица од бременоста

Што се случува во оваа недела од бременоста?

Мајката:

Искрени честитки. Веројатно веќе добивте позитивен резултат на Вашиот тест за бременост и сте свесни дека во Вашата утроба веќе се случува чудото на животот. Можеби сте најсреќната жена на светот, можеби се уште сте збунети, сето тоа е нормално во овој период.

Многу од симптомите што ги чувствувавте претходната седмица, продолжуваат и понатаму. Ова е време кога почнувваат и типичните симптоми за бременост:

Умор и поспаност, како резултат на промените, на кои телото се обидува да се приспособи.

Бременоста по седмици

 

ТЕКОТ НА БРЕМЕНОСТА ПО СЕДМИЦИ

 

Откако ќе пресметате во која седмица од бременоста се наоѓате, кликнете на линкот во табелата со тој број и ќе можете подетално да прочитате што се случува со Вас и Вашето бебе во таа седмица.