Имиња според бараниот критериум

Ј (14) Љ (4) А (40) Б (27) В (26) Г (17) Д (33) Е (21) Ж (4) З (6) И (18) К (21) Л (22) М (43) Н (17) О (8) П (10) Р (4) С (37) Т (25) У (1) Ф (5) Х (4) Ц (2)

Катерина

Значење на името: 
Чиста, од грчкиот збор katharos
Потекло на името: 
Грчко потекло
Познати личности: 
Кралицата Катерина Медичи, Кетрин Хепберн, Кетрин Денев, Кетрин Зета Џонс итн.
Варијации на името: 
Катарина, Катрин, Кети, Ката, Кара