Бременоста по седмици

 

ТЕКОТ НА БРЕМЕНОСТА ПО СЕДМИЦИ

 

Откако ќе пресметате во која седмица од бременоста се наоѓате, кликнете на линкот во табелата со тој број и ќе можете подетално да прочитате што се случува со Вас и Вашето бебе во таа седмица.

 

Сепак имајте на ум дека описот е приближен, односно може да има разлика кај различни жени со различни бебиња. Имајте на ум дека секоја жена е посебна и дека нема две исти бремености ниту кај една иста жена.

 

 

Бременост по недели

 

1 седмица 2 седмица 3 седмица 4 седмица 5 седмица 6 седмица 7 седмица 8 седмица
9 седмица 10 седмица 11 седмица 12 седмица 13 седмица 14 седмица 15 седмица 16 седмица
17 седмица 18 седмица 19 седмица 20 седмица 21 седмица 22 седмица 23 седмица 24 седмица
25 седмица 26 седмица 27 седмица 28 седмица 29 седмица 30 седмица 31 седмица 32 седмица
33 седмица 34 седмица 35 седмица 36 седмица 37 седмица 38 седмица 39 седмица 40 седмица

 

 


Пресметајте го вашиот термин за породување и во која седмица од бременоста се наоѓате:

 

Датумот на вашата последна менструација: (MM/DD/YYYY формат, нпр: 03/26/2014)
Просечното траење на еден ваш циклус: (22 до 45) (Не е задолжително пополнувањето на полето)
Просечната должина на вашата лутеална фаза: (9 до 16) (Не е задолжително пополнувањето на полето)
РЕЗУЛТАТИ БАЗИРАНИ ВРЗ ВАШИТЕ ВНЕСЕНИ ВРЕДНОСТИ:
Проценето време на зачнување:
Срцето на бебето веројатно ќе може да се слушне на:
Првите движења на бебето веројатно ќе можете да ги почуствувате од:
Вашето прво тромесечие ќе заврши на:
Вашето второ тромесечие ќе заврши на:
Термин за породување:
Има поминато: од вашата бременост.
Напомена: Секоја бременост е различна, така што срцето можеби ќе се слушне неколку дена подоцна, можеби нешто подоцна ќе ги почувстувате движењата на бебето (или некој ден порано) и се разбира дека терминот е само проценка, а не зацементиран датум за раѓање на бебето.