Бебе

Грижите се составен дел од нашите животи, но речиси никогаш не биле толку изразени како кога ќе станете родител. Кога ќе се роди бебето, родителите се загрижени и оптоварени со вина заради нивните родителски способности, ги анализираат своите секојдневни одлуки.

доење на бебе

Исхраната на бебето во првите месеци од неговиот живот влијае врз способноста на бебето да се префли од млеко на трвда храна и може да има долорочно влијание врз здравјето.

татко и бебе

Во мозокот на татковците, кои поминуваат време со нивните бебиња се случуваат физички промени, кои ги одразуваат промените во мозокот на мајките.

бебе

Сигурно сте возбудени заради дочекот на првата Нова Година и првиот Божик со вашето бебе, се обидувате да смислите најдобар подарок, истражувате, барате, се распрашувате, разгледувате.

доење на бебе

Кога го доите бебето и тоа правилно ја има фатено градата, тогаш брадавицата и дел од ареолата (темниот круг околу брадавицата) ќе бидат во неговата уста, а бебето ќе може да створи силен вакум додека цица.

настинка кај бебе

Навистина е тешко кога најмалите се настинати и се би сториле за некако да можеме да им помогнеме. Еве неколку совети кои ќе ви помогнат да му олесните на бебето кога е настинато, а советите (со извесни модификации) можат да се применат и на поголеми деца.

бебе со шише адаптирано млеко

Научници од универзитетот на Калифорнија откриле дека кај младенчињата од резус макаки мајмуните, кои биле хранети со адаптирано млеко, се развиле различни имунолошки системи.

Pages