Бебе

Една нова студија покажа дека бебињата имаат поголеми шанси за кошмари и на 6 и на 12 месечна возраст, ако нивните мајки страдале од депресија или анксиозност пред бременоста.

Во студијата учествувале 874 жени на возраст помеѓу 20 и 34 години во Саутхемптон, Велика Британија. Пред да забременат, жените пополниле прашалник од кој се гледало нивото на депресија. Кај 29% имало значителни знаци на депресија или анксиозност.

Примете ги нашите најискрени честитки за родителството.

Имате огромна привилегија можејќи да гледате како пред Вашите очи, Вашето бебе расте и се менува од ден на ден.

Освен привилегија, тоа е и голема одговорност. Токму заради тоа многу млади родители се наоѓаат збунети од доаѓањето на нивното бебе.
 

бебе

Pages