Бебе

бебе во вода

Иако е толку мал и можел да ги држи отворени очите само неколку минути, Феникс уживал во базенот и покажал забележителна самодоверба. Неговиот татко е инструктор по пливање за бебиња во школата Водени бебиња

доење на бебе

Најдобар начин за да добиете повеќе млеко е да доите, доите и доите. Кога бебето цица, тоа ја стимулира мајката да произведува уште повеќе млеко. Телото на жената е соврешно створено за доење на нејзиното малечко.

татко пуши

Ова откритие е само уште една поткрепа на многубројни студии врз животни, кои сугерираат дека изложеноста на таткото пред зачнување може да му наштети на детето.

новородено бебе

Во текот на девет месеци вашето бебе растело во идеалниот сензорен свет во вашата матка, живеејки во многу помирна средина отколку онаа во надворешниот свет. Од таа мирна околина во матката, тоа нагло преминало во свет, со многу сензорни стимулации, а тоа за бебињата е голем предизвик.

стомачни проблеми

Инфекцијата со листерија не е вообичана за здрави возрасни единки. Листериајта е најопасна за трудници во трето тромесечие, новороденчиња, како и деца и врозрасни со нарушен имунитет заради некоја болест како рак или СИДА.

мајка и бебе

Бебињата не зборуваат, но даваат знаци со кои се обидуваат да ви кажат што им е потребно. Иако можеби ќе поминат неколку недели додека да ги разберете знаците на вашето бебе или невербалниот јазик,

Pages