Бременост

идни родители

Идните мајки доживаат значителни промени во хормоните, за време на транзицијата кон родителство, но досега малку се знаеше за хормоналните промени кај идните татковци.

бебе во стомакот

Бременоста без сомневање е чудесен период. Дури и најтешките денови, кога се борите со мачнините, грчеви и што уште не, тешко е да го игнорирате чудото кое расте внатре во вас. Еве некои факти што ќе ве насмевнат, видете што се прави бебето додека расте и се развива во вашиот стомак.

бебе сврено во оптимална позиција

Точната позиција на бебето може да ви ја каже вашиот лекар, но исто така според некои знаци и вие самите можете со голема веројатност да претпоставите во каква позиција се наоѓа вашето бебе.

Се вели дека мајката го носи бебето 9 месеци под срцето, а цел живот во него, но таа всушност и буквално и децении после породувањето може да носи клетки од бебето во срцето или во другите органи.

Најголемиот бенефит од бременоста јасно е дека е вашето скапцено чудо, кое ќе го држите во прегратка. Исто така постојат и некои привремени придобивки, како блескава кожа, густа коса и сл. Но бременоста ве опремува со здравствени бенефити, што ќе ве следат понатаму во животот.

трудница

Студија на Колумбија Универзитетот покажа дека децата, кои биле изложени на антибиотици во второто или третото тромесечие на бременоста имаат повисок ризик за детска дебелина на возраст од 7 години. Исто така поголем ризик за дебелина имале и децата кои биле родени со царски рез.

Британска докторка направила восхитувачка јасна 4Д слика на бебе, кое се проѕева во матката. Животот на бебињата во стомакот на мајката се покажува дека е многу покомплексен, од она што се веруваше пред напредокот на ултразвучната технологија.

трудница

Штом ќе дознаете дека сте бремена целиот ваш живот ќе претрпи преуредување. Вашата работа, живот и се во него ќе биде под влијание на оваа мала личност, која сеуште не сте ја ни запознале, а за која би сториле се на светот.

Pages