Бременост

токсини во бременост

Стручњаците предупредуваат дека вообичаените состојки кои се наоѓаат во антибактериските сапуни и многу козметички средства можат штетно да влијаат врз здравјето на мајката и бебето.

трудница

Канадските истражувачи утврдиле дека стресот во бременоста предизвикува промени врз гените и дека може да се пренесе врз бебето, влиаејки врз бременостите на наредните генерации.

мајка и новороденче

Да бидеме искрени, моментите по породувањето не изгледаат како на рекламите. Ќе бидете уморна, воедно пресреќна заради вашето малечко, се друго ќе падне во втор план. Еве некои работи што не треба да ве изненадат:

тест за бременост

Доцнење на менстуралниот циклус, со негативен тест за бременост не е никаква реткост, така да нема причина за да ве фаќа паника. Кога велиме дека доцни менстуалниот циклус, всушност најчесто зборуваме за тоа дека задоцнила овулацијата за некој ден, па затоа се одложило и доаѓањето на менстурацијата.

трудница во лето

Жештините не се воопшто пријатни за повеќето луѓе, но ова особено важи за трудниците. Трудниците носат поголема тежина со себе, но исто така работата се влошува и заради тоа што се покажува дека може да имаат малку повисока температура од претходно. Еве неколку совети кои можат да ви помогнат да ги намалите летните неугодности:

млада мајка

Кога Дарби дознала дека е бремена, на почетокот не можела да поверува дека тоа навистина се случува, се додека не и потврдила лекарката. Таа уште и рекла:

неродено бебе

Со помош на 4Д ултразвук истражувачите направиле восхитувачки јасни 3Д слики на бебиња во стомакот на мајката. Се покажало дека бебињата на мајките под стрес, многу почесто ги допирале своите лица.

Вашето тело може да започне да се спрема за породувањето цел месец пред тоа да се случи. Некои од знаците се јавуваат непосредно пред породувањето, но некои можат да се јават неколку недели однапред.

Pages