Дете

Децата се раѓаат како креативни гении, но за жал додека да стасаат до трето или четврто одделение нивната креативност веќе е прилично загубена и се намалува со секоја нова генерација во последните неколку децении. Каде грешиме?

ужасните две

Ужасните две е прекар на периодот помеѓу втората и третата роденденска свеќичка. Сигурно сте слушнале небарани коментари од типот: Почекај да наполни 2 години, па ќе видиш! Дали тој период навистина мора да биде така ужасен?

раце

После разводот нејзината ќерка тинејџер станала многу бунтовна. Тоа кулминирало кога една ноќ и се јавиле од полициската станица за да дојде и да ја земе својата ќерка. Ќерката била уапсена заради возење во пијана состојба.

татко пуши

Ова откритие е само уште една поткрепа на многубројни студии врз животни, кои сугерираат дека изложеноста на таткото пред зачнување може да му наштети на детето.

дете со храна

Секоја мајка сака нејзиното дете да не ја одбива понудената храна, а особено да сака здрава храна, но тоа не оди секогаш така лесно. Еве неколку совети, кои можат да ви помогнат да го научите детето да сака разновидна храна:

енуреза - ноќно мокрење

Енуреза е најчест облик на примарно ноќно мокрење кај здрави деца после 5 година. Според податоци од литературата на возраст од 5 години секое четврто дете има енуреза, а при тргнување во училиште секое десетто има ноќно мокрење.

Pages