Дете

Повеќе од 80% од родителите ги фатиле децата како повторуваат вулгарни стихови или играат со движења во "порно стил" , како резултат на изложеноста на поп музиката.

Холандските научници покажаа дека не е точен митот дека родителите кои се повеќе вклучени во животот на децата мораат да ја жртвуваат сопствената среќа, напротив.

Новите препораки сигурно ќе наидат на неодобрување и превртување очи кај тинејџерите, но влијателни педијатри предупредуваат на сериозноста на последиците од влијанието на неограничените медиуми.

Возрасните често пати се обидуваат да наместат среќно лице за да ги заштитат децата за да не се вознемират од некое негативно искуство. Но бебињата веќе од 18 месеци ја знаат вистината.

Петгодишна студија, во која биле вклучени стотици Европски семејства со мали деца се обиде да го утврди ефектот на Б витамините, фолната киселина, мајчиното млеко наспроти адаптираното, железото, јодот и омега 3 масните киселини врз менталниот, емотивниот развој и однесувањето кај децата од раѓање па до 9 годишна возраст.

Pages