Дом

Како родител сигурно сте се нашле во ситуација да не знаете како да го натерате вашето дете да јаде нешто.

Истото го поминала и мајката од Малезија - Саманта Ли. Таа на почетокот барала начин како да ја направи храната попримамлива за нејзиното дете, но потоа станала вистински уметник.

Хидроген или водороден пероксид може да биде одлично, мултинаменско средство за употреба во домаќинството.

Може да се користи во медицински цели или пак како ефикасно, безбедно, нетоксично средство за чистење во домот.

Во усната празнина имаме милиони бактерии: Стрептококи, Стафилококи итн., тие имаат свој придонес за развој на кариес и заболувања на непцата. Освен тоа четките за заби се контаминираат и од самото стоење во бањата.

Голем број од готовите дезодоранси се често пати полни со токсични хемикалии како парабени, алуминуим итн.

Доколку сакате да ги избегнете, а се разбира дека не сакате да се откажете од дезодорансите, имате можност за неколку минути да приготвите своја домашна верзија.

Доколку сакате да го освежите мирисот во вашиот дом, а притоа не сакате да купувате од готовите производи, кои често пати содржат познати загадувачи на воздухот и можат да бидат токсични за здравјето, рецептов е за вас.

Топлината и влагата во машините за миење садови се особено погодни за развој на некои видови габи (како Exophiala, Rhodotorula и Candida parapsilosis), кои можат да доведат до белодробни или кожни инфекции.

Pages