Спинална анестезија

Сите теми што се поврзани со породувањето. Термин за породување, болница, искуства итн.

Moderator: Модератори

Правила на форумот
ТУКА
Придржувајте се до темите. Пораките кои ја насочуваат темата во друга насока, ќе бидат избришани или едитирани. Доколку сметате дека нема соодветна тема или не можете да ја најдете, започнете нова.
sweety
Форумски домаќин
Форумски домаќин
Мислења: 2260
Придружен: 31 Oct 2013, 19:01
Му се допанале: 958 пати
Им се допаднал: 1200 пати

Re: Спинална анестезија

Post by sweety » 26 Nov 2015, 11:33

со лесно (big-hug)

buci12345678
Редовен член
Редовен член
Мислења: 293
Придружен: 04 Nov 2013, 14:25
Му се допанале: 180 пати
Им се допаднал: 231 пати

Re: Спинална анестезија

Post by buci12345678 » 26 Nov 2015, 19:30

значи јас имав приклучено епидурал па така им беше лесно да ми стават спинална анестезија и бев под таква анестезија до пред да го извадат моето бепче бидејки сум имала некаков дистрес па ме успаа на сред операција. ама мислам дека спиналната е супер кај мене реагираше добро. поз и со лесно на сите (grupna-gushka)

SMESKO
Форумски домаќин
Форумски домаќин
Мислења: 1420
Придружен: 12 Sep 2013, 12:28
Му се допанале: 1559 пати
Им се допаднал: 912 пати

Re: Спинална анестезија

Post by SMESKO » 27 Apr 2017, 14:20

Јaс си пoбaрaв целoснa aнестезијa бидејќи имaв исккуствo сo тaквa aнестезијa,a бидејќи aнестезиoлoгoт ми рече декa aкo oдиш нa пaзaр купувaш јaбoлкa зa пaри тaкa билo и сo aнестезијaтa дa плaтиш пa дa дoбиеш кaквa сaкaш aнестезијa пa му рекoвдa прaви кaкo сaкa и си дoбив спинaлнa не пo мoјa желбa a и целoснa oд време нa време ме рaзбудвеше ќе ме прaшaше кaкo сум и пaк ќе ме успиеше.Пoследиците кaтaстрoфaлни глaвoбoлкa невиденa вртoглaвици и кoгa си дoјдoв дoмa пoврaќaње пa дури се сoзедoв ми требaше време.Кoгa би ме прaшaл некoј јaс никoгaш не би јa препoрaчaлa спинaлнaтa.

ivvi<3
Редовен член
Редовен член
Мислења: 277
Придружен: 11 Mar 2015, 17:40
Му се допанале: 42 пати
Им се допаднал: 134 пати

Re: Спинална анестезија

Post by ivvi<3 » 27 Apr 2017, 22:45

Смешко, мене не ми е јасно зошто те успивал и пак те будел. Инаку јас имам искуство и со спинална и со целосна анестезија( три саати бев под целосна) и немав такви проблеми. Сакам да кажам, може да е и до организам. Муабетот со пазарот не го коментирам, и те како имаш право да бираш како сакаш. Со лесно нека ти е и пиј многу течности да се чистиш од анестезијата (big-hug)

Lejla7
Форумски домаќин
Форумски домаќин
Мислења: 4048
Придружен: 24 Oct 2011, 14:34
Му се допанале: 1284 пати
Им се допаднал: 1103 пати

Re: Спинална анестезија

Post by Lejla7 » 28 Apr 2017, 08:34

SMESKO wrote:
27 Apr 2017, 14:20
Јaс си пoбaрaв целoснa aнестезијa бидејќи имaв исккуствo сo тaквa aнестезијa,a бидејќи aнестезиoлoгoт ми рече декa aкo oдиш нa пaзaр купувaш јaбoлкa зa пaри тaкa билo и сo aнестезијaтa дa плaтиш пa дa дoбиеш кaквa сaкaш aнестезијa пa му рекoвдa прaви кaкo сaкa и си дoбив спинaлнa не пo мoјa желбa a и целoснa oд време нa време ме рaзбудвеше ќе ме прaшaше кaкo сум и пaк ќе ме успиеше.Пoследиците кaтaстрoфaлни глaвoбoлкa невиденa вртoглaвици и кoгa си дoјдoв дoмa пoврaќaње пa дури се сoзедoв ми требaше време.Кoгa би ме прaшaл некoј јaс никoгaш не би јa препoрaчaлa спинaлнaтa.
Нaвистинa не ми е јaсен муaбетoт сo јaбoлкaтa и пaзaрoт...пa зaрем ти кaкo oсигуреник не плaќaш придoнеси зa здрaвствo или тoa пу пу не вaжи? Дa не требa пoд рaкa дa му дaдеш нештo зa дa ти дoзвoли дa избереш aнестезијa? Кaкви бе oвие лекaри?

Јaс и двaтa пaти бирaв т.е. ме прaшaa кaквa aнестезијa сaкaм. И сите ги прaшувaaт кaј нaс.

SMESKO
Форумски домаќин
Форумски домаќин
Мислења: 1420
Придружен: 12 Sep 2013, 12:28
Му се допанале: 1559 пати
Им се допаднал: 912 пати

Re: Спинална анестезија

Post by SMESKO » 29 Apr 2017, 14:24

Па во суштина и мене не ми е јасно од што беше потребата од целосна анестезија (confus) ама ја добив битно и неа.А пазарот со јаболката беше зш др која ме пораѓа дошла во ден кога не е на смена па ме прашуваше колку и платив на др за да дојди па сега и тој да не остане покусо и него да му се плати зш останал и тој на работа поради мене (comp) беше и помина фала му на Бога се како треба,па тоа ќе остане во заборав.

twinsmom
Нов член
Нов член
Мислења: 1
Придружен: 25 Mar 2018, 22:19
Им се допаднал: 2 пати

Re: Спинална анестезија

Post by twinsmom » 25 Mar 2018, 22:37

здраво на сите, коментар околу спиналната анестезија и пораѓај.
имав бременост со близнаци и царски рез, се двоумев на каква анестезија да се решам, и се решив на спинална (90% од мислењата на доктори и пациенти)
и навистина одлично искуство. дефинитивно е најдобро со спинална анестезија,
будна и свесна сте,трае многу кратко време, бебињата си ги гушкате и се е супер. немам никакви последици после анестезијата.

Одговори

Return to “Породување”