Убави мисли за жените
Општи теми за жената, размислувања за жената...
Moderator: Модератори
Правила на форумот
ТУКА
Придржувајте се до темите. Пораките кои ја насочуваат темата во друга насока, ќе бидат избришани или едитирани. Доколку сметате дека нема соодветна тема или не можете да ја најдете, започнете нова.
ТУКА
Придржувајте се до темите. Пораките кои ја насочуваат темата во друга насока, ќе бидат избришани или едитирани. Доколку сметате дека нема соодветна тема или не можете да ја најдете, започнете нова.
-
- Форумски домаќин
- Мислења: 1153
- Придружен: 04 Jul 2012, 23:01
- Му се допанале: 548 пати
- Им се допаднал: 738 пати
Re: Убави мисли за жените
Post by sunshine_2012 » 14 Dec 2012, 06:00
Neznam dali ovaa pripaga tuka, no ako mislete deka ne togas slobodno premestete go :)
ovaa e citat od knigata " Captivating. "
"Every woman was once a little girl. And every little girl holds in her heart her most precious dreams.
She longs to be swept up into a romance, to play an irreplaceable role in a great adventure, to be the Beauty of the story. Those desire are far more then child's play. They are the secret to the feminine heart.
And yet how many women do you know who ever find that life? As the years pass by,the heart of a woman gets pushed aside, wounded, buried.
She finds no romance except in novels, no adventure except on television,and she doubts very much that she will be the Beauty in any tale.
Most woman think they have to settle for a life of efficient and duty, chores, striving to be the woman they "ought" to be but often feeling they have failed. Sometimes when she watches a movie, sometimes in the wee hours of the night, her heart begins to speak again. A thirst rises within her to find the life she was meant to live- the life she dreamed as a little girl.
The message of Captivating is this: Your heart matters more than anything else in all creation. The desires you had as a little girl and the longing you still feel as a woman they are telling you of the life God created you to live. He offers to come now as the Hero of your story, to rescue your heart and release you to live as a fully alive and feminine woman. A woman who is truly captivating.
ps. Mnogu mi e zal sto nemam vreme da go prevedam ovaa, ako nekoj ima vreme isaka slobodno napravete go toa.
ovaa e citat od knigata " Captivating. "
"Every woman was once a little girl. And every little girl holds in her heart her most precious dreams.
She longs to be swept up into a romance, to play an irreplaceable role in a great adventure, to be the Beauty of the story. Those desire are far more then child's play. They are the secret to the feminine heart.
And yet how many women do you know who ever find that life? As the years pass by,the heart of a woman gets pushed aside, wounded, buried.
She finds no romance except in novels, no adventure except on television,and she doubts very much that she will be the Beauty in any tale.
Most woman think they have to settle for a life of efficient and duty, chores, striving to be the woman they "ought" to be but often feeling they have failed. Sometimes when she watches a movie, sometimes in the wee hours of the night, her heart begins to speak again. A thirst rises within her to find the life she was meant to live- the life she dreamed as a little girl.
The message of Captivating is this: Your heart matters more than anything else in all creation. The desires you had as a little girl and the longing you still feel as a woman they are telling you of the life God created you to live. He offers to come now as the Hero of your story, to rescue your heart and release you to live as a fully alive and feminine woman. A woman who is truly captivating.
ps. Mnogu mi e zal sto nemam vreme da go prevedam ovaa, ako nekoj ima vreme isaka slobodno napravete go toa.
-
- Форумски домаќин
- Мислења: 2039
- Придружен: 17 Nov 2009, 20:50
- Му се допанале: 1044 пати
- Им се допаднал: 729 пати
Post by Petra » 21 Jan 2013, 14:17
Силната жена секој ден вежба за да го одржи своето тело во добра форма....
но жена со сила секојдневно на колена во молитва ја одржува својата душа во добра форма...
Силната жена не се плаши од ништо...
жена со сила покажува храброст и во нејзините стравови...
Силната жена не дозволува никому да и го земе најдоброто...
но жената со сила го дава најдоброто секому....
Силната жена прави грешки и избегнува да ги повтори во иднина...
жената со сила разбира дека грешките во животот можат да бидат благослов од Бога и се учи од нив....
Силната жена чекори сигурно...
но жената со сила знае дека Бог ќе ја фати кога ќе падне....
Силната жена носи изглед полн со самодоверба...
но жената со сила носи благодат....
Силната жена верува дека е доволно силна за животното патување....
но жената со сила верува дека за време на патувањето ќе стане силна.....
но жена со сила секојдневно на колена во молитва ја одржува својата душа во добра форма...
Силната жена не се плаши од ништо...
жена со сила покажува храброст и во нејзините стравови...
Силната жена не дозволува никому да и го земе најдоброто...
но жената со сила го дава најдоброто секому....
Силната жена прави грешки и избегнува да ги повтори во иднина...
жената со сила разбира дека грешките во животот можат да бидат благослов од Бога и се учи од нив....
Силната жена чекори сигурно...
но жената со сила знае дека Бог ќе ја фати кога ќе падне....
Силната жена носи изглед полн со самодоверба...
но жената со сила носи благодат....
Силната жена верува дека е доволно силна за животното патување....
но жената со сила верува дека за време на патувањето ќе стане силна.....
-
- Форумски домаќин
- Мислења: 1127
- Придружен: 03 Aug 2013, 02:50
- Му се допанале: 1340 пати
- Им се допаднал: 892 пати
Post by ripcence » 01 Sep 2013, 00:31
Мажите не се заштитници на жените...од кого тоа они нè штитат? – Мери Едвардс Вокер.
Жената не смее да прифаќа, таа мора да предизвикува. Таа не смее да се восхитува од она што е изградено околу неа, туку да ја почитува жената во себе која се бори да дојде до израз.
Во расправија со жена, мажот секогаш е крив. А, ако случајно не е, ќе биде.... (tongue)
"Жената е како мачка! Радознала во движење, слободна, навидум непогрешлива. Ако сакаш да ја допреш мора тивко и полека, да не побегне. Остави и отворена врата, сама ќе влезе. Не ја терај внатре бидејќи нема да дојде. Ги памти лошите постапки. Радозналоста е нејзина судбина и знај дека подобро слуша одколку што гледа. Лесно спие. Ноќна животинка е. Ја признава силата, но од неа не се плаши!!!"
"Кога две жени разговараат ѓаволот седи во ќош-молчи и учи..." (laugh1)
Жената не смее да прифаќа, таа мора да предизвикува. Таа не смее да се восхитува од она што е изградено околу неа, туку да ја почитува жената во себе која се бори да дојде до израз.
Во расправија со жена, мажот секогаш е крив. А, ако случајно не е, ќе биде.... (tongue)
"Жената е како мачка! Радознала во движење, слободна, навидум непогрешлива. Ако сакаш да ја допреш мора тивко и полека, да не побегне. Остави и отворена врата, сама ќе влезе. Не ја терај внатре бидејќи нема да дојде. Ги памти лошите постапки. Радозналоста е нејзина судбина и знај дека подобро слуша одколку што гледа. Лесно спие. Ноќна животинка е. Ја признава силата, но од неа не се плаши!!!"
"Кога две жени разговараат ѓаволот седи во ќош-молчи и учи..." (laugh1)
Jump to
- Добредојде и да се запознаеме
- ↳ За форумов
- ↳ Технички прашања
- ↳ Да се запознаеме
- Забременување
- ↳ Во очекување на бременост
- ↳ Забременување
- ↳ Неплодност
- ↳ Испитувања на неплодност
- ↳ Дијагнози на неплодност
- ↳ Медикаменти