Page 4 of 4

Re: Исхрана во текот на бременоста

Posted: 05 Jan 2014, 10:57
by saska075
Риба 2 пати неделно- (cry1) Јас едвај јадам еднаш на 3 недели. Воопшто не јадам риба. Се надевам во Фемибион 2 што го користам внесувам колку-толку Омега3.
И јас банани јадам многу, 2-3 кг. за една недела ги смачкувам. Исто семиња воопшто не користам,манџи да 2-3 пати неделно обавезно. Зеленчук чат-пат еднаш дневно како салата јадам.
Лелеее испадна дека воопшто не се хранам здраво (sad1) Баш после Божиќ ќе испитам крвна слика да видам до кај сум со крвната слика.

Re: Исхрана во текот на бременоста

Posted: 03 Mar 2014, 20:06
by Zdenka15
Мами дали има нешто шо не треба да го јадиме во текот на бременоста или??? Додуша мене во Плодност ми рекоја се да јадам пошто не сум болна туку само бремена хехехехех

Re: Исхрана во текот на бременоста

Posted: 12 Mar 2014, 14:03
by Радост
Претпоставувам дека и ти кажале се во умерени количини зошто од такво мислење на поедини доктори, понекогаш настануваат проблеми.

Re: Исхрана во текот на бременоста

Posted: 13 Mar 2014, 23:50
by Aneri
Не сум знаела ѕа циметот, пред две три недели ставив премногу во кафе, и одма почна да ми се врти.Природно зашто ми паднал шеќерот, ама ете и не сум смеела

Re: Исхрана во текот на бременоста

Posted: 02 Jan 2020, 16:34
by Emilija85
Не знам дали сум во вистинската тема но вака имам едно прашање, скоро ми открија миоми на Матката па почнав да користам мед со чувар куќа, како лек нешто, во меѓувреме сум останала бремена па ме интересира дали би смеела да продолжам со ова по една лажичка на сабајле ? Исто некое време веќе чувам воден кефир, не знам дали да продолжам да го пијам и него?

Re: Исхрана во текот на бременоста

Posted: 06 Jan 2020, 21:51
by Debora
Емилија не знам за чувар куќата, само сакам да ти кажам: честото за бременоста и со лесно да си ја износиш. (rad) (love5) (bu)