Вакцини и аутизам?
Moderator: Модератори
-
- Форумски домаќин
- Мислења: 2039
- Придружен: 17 Nov 2009, 20:50
- Му се допанале: 1044 пати
- Им се допаднал: 729 пати
Re: Вакцини и аутизам?
Post by Petra » 10 Apr 2014, 22:48
Deka ne sekoj autizam e predizvikan od vakcini.
-
- Форумски домаќин
Post by Petra » 10 Apr 2014, 22:54
Zastrasuvacki se rezultatite od istrazuvanjata, koi dokazuvaat povrzanost pomegju timerosal i oteznat govor, poremetuvanje, koncetracija, hiperaktivnost i autizam.
-
- Форумски домаќин
Post by Petra » 10 Apr 2014, 23:02
Etil-ziva, aditiv koj se dodava vo vakcinite da spreci pojava na bakterii i muvla, eden od najpoznatite neurotoksini.
I interesno e sto decata na Amishite vo SAD, koi ne se vakciniraat, ne oboluvaat od autizam.
-
- Форумски домаќин
Post by Petra » 10 Apr 2014, 23:09
Ubavo kaza Lejla, ako treba operativen zafat da se spasi necij zivot...
Toa e veke drug slucaj, veke ima opasnost od smrt, pa se pravi se samo da se spasi. I Sosema druga situacija e koga zemame lek, i togas sme zemale veke koga sme bile bolni. Ni najmalku ne e isto.
-
- Форумски домаќин
Post by Petra » 10 Apr 2014, 23:14
Smetam deka e dobro koga rabotite se gledaat od razlicni agli.
-
- Форумски домаќин
Post by Petra » 10 Apr 2014, 23:17
Slucajot so vakcinite, zdravi i pravi deca si gi pravat pacienti :( :( :(
-
- Домашен член
- Мислења: 601
- Придружен: 02 May 2012, 20:32
- Му се допанале: 249 пати
- Им се допаднал: 235 пати
Post by bubace » 21 May 2014, 22:17
Кога се роди малата,јас тотално неупатена си се впуштив во имунизацијава. Како по дифолт да мора да си го вакцинирам детето. До 6 месеци се беше ок,никаква реакција од ниедна вакцина, но на 6 месеци-на 3-тата ревакцинација на ДиТеПер, се деси хорор.
Сабајлето пред вакцината,систематски и прават, крвна слика...се си беше идеално.
После вакцината...па после 2 саати отприлика, качи 40 Ц температура, која со ништо живо не се симнуваше. Се јавував по доктори,ја носев по клиники и педијатри, нормално било цели 5 дена да гори од температура. Но и 10 дена поминаа...а температурата ништо неможе да ја симне. Детето омалаксано, ништо не јаде, полудехидрирано, бледо, ослабено...Никој со прст да мрдне. Е сега на 10-ти ден од вакцината,се оградуваат...не било од неа, неможело толку долга реакција да има (ner) .
Јас по цели денови ја туширам со млака вода, облоги, чорапи со оцет,со сенф, супи,води...сирупи,чепчиња, трчам по доктори со детево, крвни слики и прават по трипати на ден...НО најважното-НИКОЈ НИШТО НЕ ПРЕВЗЕМА.Ем немаат како да ја анулираат вакцината, ем НЕСМЕАТ да признаат дека е се ова од неа. Значи животот на детето е безвреден во однос на нивните работни места...
На 10-тиот ден бебево се буди исфрлано од глава до пети со ситни црвени точки, толку густо збиени и распространети насекаде...што беше страшно за гледање.Значи алергиска реакција на некоја состојка. Веќе и почна свеста да ја губи и завршивме на детска клиника. Таму првата докторка која не прими како од пушка ни рече дека е дефинитивно од вакцината, ни даде упут за лежење таму...Но тоа нејзино признание беше од неискуство.Беше млада и неупатена доволно, дека несмее да збори.
Докторот ,,горе,,кај што требаше да лежиме буквално не протера од таму, ни рече дека детето ,,воопшто не изгледа добро,, па таму можело да се ,,докусури,,.АМА не било тоа од вакцината. И со триста карања,НЕ ИЗБРКА.
Докторкава од доле ни дава дијагноза (пак од незнаење дека несмее тоа да го напише во извештај),, поствакцинална реакција,,.
Си отидовме,и не добивме ама баш никаква помош за детево. Не избркаа во 3 саат по полноќ,со веќе онесвестено дете во раце,со алергија и 40 температура. Требаше бомба да им фрлам за да се решам од џелативе....
На сопствен ризик и дадов антибиотик, и после првата доза детето одма живна.
За осипот во Систина ми рекоа дека се морбили (w1) , и дека за 10-15 дена ќе се повлечат. Веќе следниот ден осипот и беше повлечен, стана сабајлето бела,како воопшто да немало никаков осип.Епа морбили за 24 часа не поминуваат.
На крај фрлив во канта све што е лек, сируп, АД капки, и сл.хемикалии, и ја однесов на хомеопат. Таму колона од родители со деца осакатени од вакцини, и да не должам...благодарение на хомеопатскиот лек детево ми се врати во живот.
Сега нема никакви последици,фала богу, ама ако оставев на докториве да ми помогнат, можев да си го изгубам детето.
Поднесов изјава дека повеќе никогаш нема да ја вакцинирам, а жива ќе се изедам што и тие неколку вакцини дозволив да и ги стават.
Сега јадеме и пиеме се што е нормално и природно, шетаме на сонце, ептен сме си весели,напредни,зборливи....и најбитно имаме екстра имунитет, кој сигурно ќе ни беше нарушен ако продолжевме да ја вакцинираме и понатаму.
Ете тоа беше нашата голгота,малку бев долга,ама морав убаво да ви опишам.
-
- Домашен член
- Мислења: 823
- Придружен: 12 May 2012, 01:22
- Му се допанале: 192 пати
- Им се допаднал: 422 пати
Post by maried » 21 May 2014, 22:33
-
- Домашен член
- Мислења: 538
- Придружен: 07 May 2013, 10:14
- Му се допанале: 128 пати
- Им се допаднал: 142 пати
Post by Dorotea111 » 08 Feb 2015, 12:30
Jas sum na stav deka bi gi vakcinirala moite deca. Slusnav imalonekoi vakcini sto se nabavuvale od Grcija pobezbedni, ne kako kineskite kako kaj nas.
-
- Модератор
- Мислења: 2203
- Придружен: 23 May 2013, 07:48
- Му се допанале: 1320 пати
- Им се допаднал: 1927 пати
Post by Радост » 08 Feb 2015, 13:50
Инаку јас ја вакцинирам. ММР требаше да прима пред 4 дена ама малку ќе ја одложам поради забчињата.
Инаку и мојот став и од она што имам досега читано, аутизамот постои уште во создавањето на бебето, замо се манифестира после 12 месеци, па се поклопува со вакцината која е "окидач" на истиот.
Return to “Деца со посебни потреби”
- Добредојде и да се запознаеме
- ↳ За форумов
- ↳ Технички прашања
- ↳ Да се запознаеме
- Забременување
- ↳ Во очекување на бременост
- ↳ Забременување
- ↳ Неплодност
- ↳ Испитувања на неплодност
- ↳ Дијагнози на неплодност
- ↳ Медикаменти