Вакцини и аутизам?

Деца со посебни потреби. За посебните ангели на земјава, место каде што се прифатени и децата и нивните родители. Место на љубов, помош и охрабрување.

Moderator: Модератори

Fiona
Редовен член
Редовен член
Мислења: 324
Придружен: 13 Jul 2012, 12:56
Location: Скопје
Му се допанале: 35 пати
Им се допаднал: 137 пати

Re: Вакцини и аутизам?

Post by Fiona » 16 Feb 2015, 15:34

Аутизамот постоел отсекогаш. Порано тие луге биле чудни денес имаат дијагноза. Вакцината може не е причина, но сум сигурна доколку има генетска основа таа и е како има влијание. Друго..Како може да сме 100% сигурни во нашите гени?? Па можеби и сум имала некој "чуден" прапрадедо???? Темава е широка и долга. И нема научно истражување кое ќе убеди во сигурноста на вакцините наспроти изгорен родител од истите. Јас не вакцинирам.

Одговори

Return to “Деца со посебни потреби”