Проблеми при доењето
Зошто доење, совети, проблеми во доењето и се што е поврзано со доење на бебето.
Moderator: Модератори
Правила на форумот
ТУКА
Придржувајте се до темите. Пораките кои ја насочуваат темата во друга насока, ќе бидат избришани или едитирани. Доколку сметате дека нема соодветна тема или не можете да ја најдете, започнете нова.
ТУКА
Придржувајте се до темите. Пораките кои ја насочуваат темата во друга насока, ќе бидат избришани или едитирани. Доколку сметате дека нема соодветна тема или не можете да ја најдете, започнете нова.
-
- Член
- Мислења: 156
- Придружен: 18 Aug 2014, 18:33
- Им се допаднал: 18 пати
Re: Проблеми при доењето
Post by Bilence 123 » 27 May 2015, 20:27
Ninina mama, a kako dosega ubavo si cicala i odednas nesaka, mislam dosega jaziceto ne pravelo problem ili??
-
- Нов член
- Мислења: 4
- Придружен: 23 May 2015, 13:10
Post by NininaMama » 27 May 2015, 22:20
Ne taa ima maka uste od pocetokot ama doktorive mi velea stom napreduva vo kilaza demek se e vo red, a toa sto place se luti i sto cica taka receno so sila ne e bitno (confus)
-
- Форумски домаќин
- Мислења: 2260
- Придружен: 31 Oct 2013, 19:01
- Му се допанале: 958 пати
- Им се допаднал: 1200 пати
Post by sweety » 24 Dec 2015, 23:11
едната града ја фаќа и си цица малкубпоплаче додека да дојде млеко а од другата црка нема шанси да ја фати , може ли некој совет како да ја наѕерам да фати да си цица
-
- Форумски домаќин
Post by sweety » 25 Dec 2015, 11:28
ја фати и другата денес, само неколку пати повлече ја мрзи се лути кога гледа дека не и тече млекце ,ама почесто ќе ја ставам на града, вчера си цицаше од градата и си спиеше 4 саата, ќе видиме како ќе биди денеска, морам да бидам упорна.
-
- Редовен член
- Мислења: 448
- Придружен: 08 Jul 2014, 12:20
- Му се допанале: 180 пати
- Им се допаднал: 259 пати
Post by Bube » 25 Dec 2015, 11:39
Да Слатка биди упорна се ќе се среди за кратко и после доењето ќе е песна. Те охрабрувам затоа што јас потклекнав на неинформираност од моја страна морам да признаам и слушајќи некомпетентни доктори, има млеко нема млеко дај дохрана ..и плус други проблеми ми се собраа и се доевме само два месеци и уште жалам. Таа блискост со бебуш ахх па да не зборувам за тоа колку е здраво .
Гушкајте се доете се ова е најубавото нешто (racinja)
Гушкајте се доете се ова е најубавото нешто (racinja)
-
- Форумски домаќин
Post by sweety » 25 Dec 2015, 16:29
фала ви ан советите, цица ако ја фанам во добрите ако е гладна и се рацрка нена шанси да фати сите околу мене велат дека тешко ќе се научи да цица а јас сепак имам огромна надеж, инаку се буди на секој два и пол саата до три за млеко.Понекогаш кака зелено педијатерката ми кажа дека е гладна да и воведам АД а зошто кога добро си напредува за две недели има качено 580гр
-
- Домашен член
- Мислења: 668
- Придружен: 28 Oct 2014, 14:39
- Му се допанале: 574 пати
- Им се допаднал: 396 пати
Post by Maceto » 25 Dec 2015, 16:30
Браво Слатка,само продолжи така,ќе биде се како што треба а и веќе сте влегле во шема,а баш како што спомнаа после доењето ќе ти биде прелесно и за 5 мин ќе си се најаде бебуш и за здраво колку е ич да не збориме.Немој да почнуваш со АД,предобро напредува,а и таман си фати ред бебето со цицање.Зелена кака и не секогаш е глад.Приклучи се на фв во соба за доење има една Др.Јулија дава предобри совети за доење и на сите мајки им има помогнато.Ме радува секогаш кога пишуваш за тоа,пошто низ истите маки поминав,ама овде се гледа успешност (big-hug) Гушки за вас двете (joy)
-
- Форумски домаќин
Post by sweety » 25 Dec 2015, 16:35
ќе видиме колку р успешно фаќа ана пак шишето е до нас денес ептен слабо цицаше а и приметувам дека покасно ми надоаѓа млеко ако претходно на два саата денес тек на четири она влечеше ама виде дека нема млеко и се налути, ми е страв дека се намалува количеството.Maceto wrote:Браво Слатка,само продолжи така,ќе биде се како што треба а и веќе сте влегле во шема,а баш како што спомнаа после доењето ќе ти биде прелесно и за 5 мин ќе си се најаде бебуш и за здраво колку е ич да не збориме.Ме радува секогаш кога пишуваш за тоа,пошто низ истите маки поминав,ама овде се гледа успешност (big-hug) Гушки за вас двете (joy)
-
- Домашен член
- Мислења: 668
- Придружен: 28 Oct 2014, 14:39
- Му се допанале: 574 пати
- Им се допаднал: 396 пати
Post by Maceto » 25 Dec 2015, 16:46
Леле слатка не ми се верува што пишуваш,ама до детали низ истото поминав јас,дури кожа ми се ежи,како јас да пишувам,едвај цицаше В од едната града,а од другата несакаше,јас се изнамачив со измолзувањето на секои два саати,сите ме прашуваа дали сум упорна,а на мене коса ми се крева,ама и претходно ти кажав дека со тоа се намалува млекото,ама може кај тебе ќе се средат работите.Мене тоа ми беше најтешкиот период,само си плачев и се нервирав,и на крај сватив дека со сила убавина небива,пресеков,се вратив во позитива како што сум секогаш и од тогаш и двете си бевме пресреќни и и се радував ма нејзиното растење.Со среќа и ти посакувам успешно доење,ама ако сакаат сите нека ме осудат,ама ако нешто небива небива,со сила убавина небидува.Те гушкам најсилно на свет (big-hug)*sweety* wrote:ќе видиме колку р успешно фаќа ана пак шишето е до нас денес ептен слабо цицаше а и приметувам дека покасно ми надоаѓа млеко ако претходно на два саата денес тек на четири она влечеше ама виде дека нема млеко и се налути, ми е страв дека се намалува количеството.Maceto wrote:Браво Слатка,само продолжи така,ќе биде се како што треба а и веќе сте влегле во шема,а баш како што спомнаа после доењето ќе ти биде прелесно и за 5 мин ќе си се најаде бебуш и за здраво колку е ич да не збориме.Ме радува секогаш кога пишуваш за тоа,пошто низ истите маки поминав,ама овде се гледа успешност (big-hug) Гушки за вас двете (joy)
Jump to
- Добредојде и да се запознаеме
- ↳ За форумов
- ↳ Технички прашања
- ↳ Да се запознаеме
- Забременување
- ↳ Во очекување на бременост
- ↳ Забременување
- ↳ Неплодност
- ↳ Испитувања на неплодност
- ↳ Дијагнози на неплодност
- ↳ Медикаменти