Page 1 of 1

Помош за семејството Давчеви

Posted: 07 Nov 2014, 11:42
by Debora
Радост напиша за ова пред некој ден:
http://www.duma.mk/index.php/veles/1344 ... 2-14-39-28

Веројатно веќе имате прочитано, а и имаме многу од Велес на форумов, па ете и јас да ве замолам ако сте во можност било како да помогнете. Имаат 4 ќерки, најстарата е 4.5 години, 3 години, 1 годинка и два месеци бебе. За дечињата, ако не за друго.
Црвен крст нема организирано ништо, ама рекоа дека кој сака да однесе храна и облека може да ги остави во нивните простории. Покуќнина можела да се однесе кај семејството лично (се разбира може директно да се однесе и облека, храна, се со што би можело да им се помогне). Еве и жиро сметка:

ЖИРО СМЕТКА ЗА ДОНАЦИЈА НА СЕМЕЈСТВОТО ОД ВЕЛЕС
Ленче Давчевска
210-5016692801.30
Тутунска банка АД
За донации од другите земји:
IBAN Code MK07210501669280130
Bank Name NLB TUTUNSKA BANKA A.D. SKOPJE
Bank Addres Majka Tereza br. 1
Coyntry MAKEDONIJA
SWIFT TUTNMK22

Re: Помош за семејството Давчеви

Posted: 07 Nov 2014, 12:00
by Радост
(big-hug) (big-hug)


Облека во моментов имале "доволно" собрано. Повеќе е проблем храната за сите, едно од децата е на адаптирано, памперс за две најмали дечиња, средства за лична хигиена ... А кога покасно ќе им се обнови куќата ќе треба се од покуќнина.

Re: Помош за семејството Давчеви

Posted: 07 Nov 2014, 20:36
by ripcence
Браво за силата наречена Жена!!! (thumbsup)