Јас немам лошо ни од свекрва ми ни од свекор ми, дали дека не живееме во иста куќа нема за што да се замериме. За празници, за зимници и за било што секогаш сум таму колку можам да помогнам, и за на кафе свекрва ми е многу пријатна, ме рачуна како за нејзино дете(така ми кажува) секогаш е тука и совет да даде ако ја прашам нешто, а не да се меша, и тегната баница она ме научи. Ама и јас сум тука кога ќе и затребам, за пазарење со кола идеме, за на лекар да ја носам да не иде со автобус итн
Сега за сега се добри за понатака ќе видиме
Треба да се има меѓусебно почитување и мир, еднаш да се замериш и готово е , нема да биде како што било.
Јас од моја страна гледам да ги почитувам да не им згрешам, или пак до луѓето е, мене ми се погидиле.
Како се сложувате со неговите родители?
Moderator: Модератори
-
- Домашен член
- Мислења: 746
- Придружен: 02 May 2014, 21:37
- Му се допанале: 221 пати
- Им се допаднал: 269 пати
Re: Како се сложувате со неговите родители?
Post by happiness » 15 Apr 2015, 22:00
ne znam sto bi pravela bez niv (pipi)
mnogu mi se naogaat, za SE! so sveki si muabetam mnogu,a so svekorot si muabetam ama bez majtap po seriozen e covekot (brows)
mnogu mi se naogaat, za SE! so sveki si muabetam mnogu,a so svekorot si muabetam ama bez majtap po seriozen e covekot (brows)
-
- Домашен член
- Мислења: 746
- Придружен: 02 May 2014, 21:37
- Му се допанале: 221 пати
- Им се допаднал: 269 пати
Post by happiness » 15 Apr 2015, 22:28
sega citnav na temata ima dosta koi ne se vo najdobri odnosi so svekor/svekrva (sad1) se nadevam deka Bog ke dade mir sekade i ke se sredat nesoglasuvanjata (kup)
koga ostanav bremenna i koga zboruvavme okolu imeto sveki na majtap na shala takva si e zborlesta zenata veli "dosta e doma eden "petko" da se seta ne treba uste eden "
* "petko" go imenuvashe svekorot (rolll)
do sega ne mi se meshaat vo nishto :) se nadevam deka taka i ke bide ponatamu (smile)
ripcence (big-hug) kolku e tazen postot... pa dobro koja dusha ja ima zenata taka da se odnesuva so trudnica pa ushte na rodendenot na vnuceto (confus)
koga ostanav bremenna i koga zboruvavme okolu imeto sveki na majtap na shala takva si e zborlesta zenata veli "dosta e doma eden "petko" da se seta ne treba uste eden "
* "petko" go imenuvashe svekorot (rolll)
do sega ne mi se meshaat vo nishto :) se nadevam deka taka i ke bide ponatamu (smile)
ripcence (big-hug) kolku e tazen postot... pa dobro koja dusha ja ima zenata taka da se odnesuva so trudnica pa ushte na rodendenot na vnuceto (confus)
-
- Форумски домаќин
- Мислења: 1422
- Придружен: 12 Sep 2013, 12:28
- Му се допанале: 1559 пати
- Им се допаднал: 912 пати
Post by SMESKO » 19 Mar 2016, 17:23
Имам само свекор и со него не се поднесуваме,првите 2 години кога јас климав само со главата и бев послушна иако и тогаш имаше еден куп замерки и грешки бевме супер,но откако му кажав се што ми лежи на срце дури и роденден а камо ли 8 март да го честита (laugh1)
-
- Редовен член
- Мислења: 406
- Придружен: 19 Apr 2015, 23:42
- Му се допанале: 81 пати
- Им се допаднал: 205 пати
Post by borjana » 19 Mar 2016, 20:34
Игнорирај го но почитувај го ради тм. и на крај краева тој е најнебитен фактор во твојот мал свет сте ти, тм и детенцето на друго не си ја троши енергијата ти си мајка (земја која му треба на цвекето) грижи се за твоето цвеке (дете) и гледај го воздух но добар ден не заборавај да му кажеш.
-
- Домашен член
- Мислења: 668
- Придружен: 28 Oct 2014, 14:39
- Му се допанале: 574 пати
- Им се допаднал: 396 пати
Post by Maceto » 23 Mar 2016, 23:59
Супер се сложуваме,не живееме заедно ама си ги сакам многу.Свеки е модерна,млада супер жена и си имаме многу муабет,свекор ми е супер,ми помагаше многу за В кога бевме кај нив и едноставно ги обожавам (love5) Фино го воспитале мм да се грижи за нас и семејството да му е пред се.Тоа што е тој е благодарение на нив (smile) Со моите родители се блиски и често двете фамилии си се собораме.Дај боже секој да си има такви фамилии (grupna-gushka)
Jump to
- Добредојде и да се запознаеме
- ↳ За форумов
- ↳ Технички прашања
- ↳ Да се запознаеме
- Забременување
- ↳ Во очекување на бременост
- ↳ Забременување
- ↳ Неплодност
- ↳ Испитувања на неплодност
- ↳ Дијагнози на неплодност
- ↳ Медикаменти