Неверство

Moderator: Модератори

Peperutka
Модератор
Модератор
Мислења: 2603
Придружен: 18 Oct 2010, 20:28
Му се допанале: 941 пати
Им се допаднал: 618 пати

Неверство

Post by Peperutka » 24 Oct 2010, 19:01

Простувате ли неверство?Го препознавате ли партнерот кога ви е неверен?Дали Вие изневерувате?

Kjara
Модератор
Модератор
Мислења: 439
Придружен: 11 Nov 2009, 17:48
Им се допаднал: 6 пати

Re: Неверство

Post by Kjara » 24 Oct 2010, 20:45

Јас не изневерувам а и не верувам дека би простила неверство ( не дај Боже да дојде до тоа )

Lady D
Домашен член
Домашен член
Мислења: 854
Придружен: 01 Oct 2010, 17:24
Му се допанале: 7 пати
Им се допаднал: 17 пати

Re: Неверство

Post by Lady D » 24 Oct 2010, 21:56

Не сум ни помислила на оваа тема, никогаш во животот не би го сторила тоа !!!!!

Debora
Администратор
Администратор
Мислења: 11055
Придружен: 22 Sep 2009, 17:24
Му се допанале: 5851 пати
Им се допаднал: 3575 пати

Re: Неверство

Post by Debora » 24 Oct 2010, 22:24

Kjara wrote:Јас не изневерувам а и не верувам дека би простила неверство ( не дај Боже да дојде до тоа )
Исто, не дај Боже да дојде до тоа. Им се восхитувам на тие што наоѓаат сила да продолжат понатаму, ама не верувам дека јас би го направила тоа. (confus)

Peperutka
Модератор
Модератор
Мислења: 2603
Придружен: 18 Oct 2010, 20:28
Му се допанале: 941 пати
Им се допаднал: 618 пати

Re: Неверство

Post by Peperutka » 25 Oct 2010, 09:53

Неверството е многу опасна работа,поради него можеш да загубиш СЕ што во животот си создавал и за што си се трудел.Не би ми паднало на памет да направам таква одвратна работа и не би ни простила ако ми го направат тоа.Несакам да живеам во лаги!

prvenka
Домашен член
Домашен член
Мислења: 580
Придружен: 19 Mar 2010, 09:05
Му се допанале: 5 пати
Им се допаднал: 27 пати

Re: Неверство

Post by prvenka » 25 Oct 2010, 11:01

Jas sum si verna,taka da go ocekuvam istoto i od mm.Neverstvo od nego bogami ne bi mozela da prostam,ali sepak bolje neka ne dojde do toa da ne udiram glava vo zid (banging)

malecka
Нов член
Нов член
Мислења: 6
Придружен: 26 Oct 2010, 11:20

Re: Неверство

Post by malecka » 26 Oct 2010, 12:04

Не велам никогаш не би простила, но незнам што ќе направам доколку дојде до тоа.
Не очекувам да дојде до такво нешто, а ако ме изневери тогаш има некој проблем во бракот, не оправдувам неверство но за да дојде до него вината не е само во партнерот кој изневерил....сигурно без причина не се осудил на тој чекор.
Не трпам кога ќе чујам некој како кажува пијан бил или сл. тоа е глупост!

Debora
Администратор
Администратор
Мислења: 11055
Придружен: 22 Sep 2009, 17:24
Му се допанале: 5851 пати
Им се допаднал: 3575 пати

Re: Неверство

Post by Debora » 26 Oct 2010, 13:25

Јас никако не оправдувам неверство, и не сметам дека другиот мора нешто да згрешил.
Има луѓе кои едноставно се такви, неверството не го сметаат за нешто забрането, туку како разонода. Има некои кои се слизнуваат во неверство, ама има некои за кои тоа е начин на живот. Сметаат дека ако бидат само со еден партнер нешто ќе им биде ускратено во животот.
Страшно во секој случај. Ќе биде повредено цело семејство.

Lady D
Домашен член
Домашен член
Мислења: 854
Придружен: 01 Oct 2010, 17:24
Му се допанале: 7 пати
Им се допаднал: 17 пати

Re: Неверство

Post by Lady D » 26 Oct 2010, 14:55

Колку недораснато и просто звучи тоа - ако бидат само со еден партнер нешто ќе им биде ускратено во животот! Како можат да размислуваат така,не ми е јасно.

Sashka
Администратор
Администратор
Мислења: 869
Придружен: 01 Oct 2009, 22:08
Му се допанале: 1150 пати
Им се допаднал: 550 пати

Re: Неверство

Post by Sashka » 26 Oct 2010, 17:18

Значи прво и основно не оправдувам неверство во никој случај!
Апсолутно не се согласувам со ставот:
но за да дојде до него вината не е само во партнерот кој изневерил....сигурно без причина не се осудил на тој чекор.
Значи да, во секој брак е нормално да има проблеми,но проблемите треба да се искажат и да се разговара за тоа, а не да се бараат бедни оправдувања и да се оди во туѓ кревет (dve)

И да,за жал во послено време неверството е модерно,кај луѓето има некое мислење дека тоа и не е така страшно и е мн нормална работа (fr) (fr) (fr)

Одговори

Return to “Брак”