Како се става Youtube видео

Moderator: Модератори

Одговори
Debora
Администратор
Администратор
Мислења: 11056
Придружен: 22 Sep 2009, 17:24
Му се допанале: 5853 пати
Им се допаднал: 3576 пати

Како се става Youtube видео

Post by Debora » 22 Nov 2010, 00:53

Одите на youtube.com и го избирате видеото што сакате да го ставите на форумот.
На пример го одбирате http://www.youtube.com/watch?v=5P6UU6m3cqk

Во постот каде што сакате да го ставите видеото, треба да кликнете на табот горе десно, каде што пишува youtube и ќе добиете овака .
Направете копи на делот од URL адреста (во адрес барот на мозилата или кој браусер и да го користите, на пример: http://www.youtube.com/watch?v=5P6UU6m3cqk ) после v= Во нашиов пример го означив со црвено и тоа е 5P6UU6m3cqk и ставете го помеѓу двете %D0%B8. Во примеров изгледа овака:

5P6UU6m3cqk

и испратете го постот како и секој друг, треба да имате видео.

5P6UU6m3cqk

Happy^_^
Форумски домаќин
Форумски домаќин
Мислења: 2265
Придружен: 28 Mar 2013, 11:47
Му се допанале: 206 пати
Им се допаднал: 1170 пати

Re: Како се става Youtube видео

Post by Happy^_^ » 21 Oct 2013, 21:11

Дали може од мобилен да се става видео од youtube?

Debora
Администратор
Администратор
Мислења: 11056
Придружен: 22 Sep 2009, 17:24
Му се допанале: 5853 пати
Им се допаднал: 3576 пати

Re: Како се става Youtube видео

Post by Debora » 22 Oct 2013, 09:40

V4LnorVVxfw

Се става, само ќе треба да ги искуцаш тагчињата %D0%B8, а помеѓу нив се става делот од youtube како и нормално.

Debora
Администратор
Администратор
Мислења: 11056
Придружен: 22 Sep 2009, 17:24
Му се допанале: 5853 пати
Им се допаднал: 3576 пати

Re: Како се става Youtube видео

Post by Debora » 07 Jan 2014, 10:47

Од денес имаме поедноставен начин за прикажување на видео. Кога пишувате пост за да ставите видео кликнете на табот video и помеѓу
phpBB [video]
ставете ја целата url адреса.

Нпр. ова видео е овака прикачено:

phpBB [video]


phpBB [video]

Одговори

Return to “Технички прашања”