Page 9 of 9

Re: Ортопед и широк повој: ДА или НЕ

Posted: 01 Jul 2015, 13:16
by Bilence 123
Ние бевме на првпреглед кај ортопед и ни рече да ставаме широк повој или Фани гакички само за спиење. Еве две три вечери по ред и ставам. Ми рекоа да ги носи се до наредната контрола.

Re: Ортопед и широк повој: ДА или НЕ

Posted: 23 Jan 2016, 15:11
by Lena_nela
На првото дете му ставав широк повој некои 6-8 недели,а потоа дојде лето,многу беше топло и не му ставав,па фала богу се беше во ред.
Сега на малиов му ставам претежно дење и имам гаќички за широк повој , ги купив од Ск. од Локо Кроко

http://s2.postimg.org/4wjbeemdl/FB_IMG_ ... 892398.jpg

http://s10.postimg.org/m2v2dqjbt/FB_IMG ... 882322.jpg

Re: Ортопед и широк повој: ДА или НЕ

Posted: 29 Jan 2016, 22:58
by SMESKO
Јас на Д и ставав широк повој до 6 месеци,кога ве читам вас гледам дека никој толку долго не му ставате (confus) бевме на прв преглед на колкчиња на 3 мес и беше супер но требало до 6 мес да носи (tap)

Re: Ортопед и широк повој: ДА или НЕ

Posted: 30 Jan 2016, 21:19
by sweety
Јас сакав да ја повивам ама ништо од болница така си беше само со памперс и шпикозни и така дома и си продолживме на почетокот сакаше да и ги умотам раците така со ќебенцето може првиот месец сега нема шанси ,досега два пати правевме контрола на кукчиња и фала Богу се е во ред.