Page 2 of 2

Re: Вруќици кај бебе

Posted: 27 Oct 2014, 10:36
by Filigran
И на моето му се појавија вакви акни, ама на вратчлето под косата , отстрана и малку на едното обравче. Забележав дека се појавија откако почна да се поти во главчето. Јас по куси ракави, тој легнат на рака и се поти. Почнав да ставам крпа, да нема допир на кожа со кожа бидејќи се поти. А и не го облекувам многу, само боди, ѕиври и комплетче. Греемме со дрва па може да стане непријатно топло.

Re: Вруќици кај бебе

Posted: 27 Oct 2014, 11:35
by maried
Filigran, ќе си купиш термометар и ќе ја регфлираш температурата. Нечини да го претоплиш бебето, затоа што покасно ќе биде ептен нежен. Одржувај максимум 23 кога седите, 25 за бањање и 21 за спиење ;-)

Re: Вруќици кај бебе

Posted: 27 Oct 2014, 11:41
by Filigran
Имам термометар, и температурата ја регулирам. Тој кога лежи а не е во допир со мене не се поти, само кога е допрен на мене кај вратот или на рака. Сега и јас не носам веќе блузи на кратки ракави, и подобро е.
Сепак фала!