Page 3 of 3

Re: Фонтанела кај новороденчиња

Posted: 10 Mar 2016, 06:53
by snezanagiceva
ви благодарам...

Re: Фонтанела кај новороденчиња

Posted: 12 Mar 2016, 09:33
by sunshine_2012
Снеже како си? како поминавте со малата вчера. Се надевам дека се е во ред. пиши ни (big-hug)

Re: Фонтанела кај новороденчиња

Posted: 12 Mar 2016, 09:45
by kit-kat
Снеже (dobr) Како сте? Како поминавте вчера?
Не знам многу внимание посветуваат сега на се. Немам искуство ама со синко еднаш го прегледаа и толку. Не знаев до скоро дека и фонтанела се викала.
Не се секирај (kup) само да е се во ред.
Те чекаме.

Re: Фонтанела кај новороденчиња

Posted: 12 Mar 2016, 10:16
by snezanagiceva
немае некои званични резултати освен дека крвта е во ред..магнетн правевме чекаме резултати,бевме кај дума .не прегледа на ехо рече дека е во ред состојбата мегутоа не рече ништо за фонтанлата,исто на дефектолог бевме исто рече дека е се во ред со детето дека можеби има само мала глава,но никој званично не рече зошто и е отоврена само 0,5цм фонтанелата.потоа ја прегледа развојна докторка околу развојот задоволна е од потезите за нејна возраст само што имала некои дозволени сега за сега чудни нагли движења,кои требале да ги снема околу 4 месец.крвта и ја пратија за германија на испитување и нејната и мојата.не знам зошто.со нас зборуваше и епидемолог кој запишуваше се под ред од почетокот на бременоста до денешен ден,бараа снимки од крвата кога с епородила девојчето и од мене ..го бараа и матичниот гинеколог што ни е да разговарат со него.постои можност да е микроцефалија мегутоа не е сеуште решено 100%.снимките од германија и магнетното ке решат се.кога ке ги земемее резултатите од магнетно ке ја земам целата историја од државна и снимките.и сакам да ги однесам кај доктор софијанов во промедика да видиме што ке ни рече и тој.нека е господ на помош ...би сакала ако има некој знаење било што околу оваа област да ни предложи упати и било што што ни би било во корист на состојбата да ни пише.ви благодарам ..

Re: Фонтанела кај новороденчиња

Posted: 12 Mar 2016, 12:20
by SMESKO
Чоек да не е раат,Снеже од мене една силна (big-hug) за вас двете и Господ да е со вас (prayer)

Re: Фонтанела кај новороденчиња

Posted: 12 Mar 2016, 22:27
by Bube
Снежана јас знам за едно бебче сега голем дечко кому фонтанелата му била затворена уште во третиот месец и немал никаков проблем . Случајно еднаш во една чекална разговарав со мајката . Си кажуваше жената како била уплашена тогаш и дека сега за второто ќе биде похрабра (a2)
Се надевам декка и кај вас ќе излезе дека не е проблем што се затворила фонтанелата толку рано, ете се случува . Убави мисли и ќе биде се во ред. Бацки за бебуш (love5)