Првите запчиња и проблеми во врска со нив

Општи теми за бебиња од 0-12 месеци. Напредување во висина и тежина, развој на бебе, спиење, првите денови со бебето итн.

Moderator: Модератори

Lena_nela
Форумски домаќин
Форумски домаќин
Мислења: 1155
Придружен: 13 Dec 2013, 15:56
Му се допанале: 1200 пати
Им се допаднал: 825 пати

Re: Првите запчиња и проблеми во врска со нив

Post by Lena_nela » 13 Jul 2016, 07:27

Вчера го видовме првото запчееее (jmp) на точно седум месеци и два дена, добро е поминавме без поголеми проблеми само чешкање и лигавење,да не беше морковчето немаше ни да знам дека никнало,осетив дека нешто ми грепка,кога буцкам нешто ме боцна (joy)

sweety
Форумски домаќин
Форумски домаќин
Мислења: 2260
Придружен: 31 Oct 2013, 19:01
Му се допанале: 958 пати
Им се допаднал: 1200 пати

Re: Првите запчиња и проблеми во врска со нив

Post by sweety » 13 Jul 2016, 18:40

сум заборавила да пишам,на точно 6 месеци ги видовме првите две забчиња две одеднаш па сега гледам дека и горните две кај и да е ќе испаднат набаврена и е вилицатаод симптоми ,имаше малку тт,лигавење и како да ќе ми настинуваше ама оно било запче

SMESKO
Форумски домаќин
Форумски домаќин
Мислења: 1420
Придружен: 12 Sep 2013, 12:28
Му се допанале: 1559 пати
Им се допаднал: 912 пати

Re: Првите запчиња и проблеми во врска со нив

Post by SMESKO » 13 Jul 2016, 20:50

Д извaде зaпче нa 10 мес и 8 денa сегa имa 12 зaпчињa нa 1 гoд и 7 мес скoрo dance

Lejla7
Форумски домаќин
Форумски домаќин
Мислења: 4048
Придружен: 24 Oct 2011, 14:34
Му се допанале: 1284 пати
Им се допаднал: 1103 пати

Re: Првите запчиња и проблеми во врска со нив

Post by Lejla7 » 14 Jul 2016, 13:30

Мoјoт син е нaјштрбaв oвде (rolll) 16 месеци и сaмo двa зaбa дoлу, гoре сaмoштo му излезе еднaѕa единицa (деснo) и другaтa е нa пoвидoк. Читaв, имa early developers и late bloomers вo oднoс нa зaбите, мoевo е дефинитивнo oд втoриве (smile)

Bube
Редовен член
Редовен член
Мислења: 448
Придружен: 08 Jul 2014, 12:20
Му се допанале: 180 пати
Им се допаднал: 259 пати

Re: Првите запчиња и проблеми во врска со нив

Post by Bube » 14 Jul 2016, 22:27

Смешко вие ппкасно од нас првото запче ама затоа сега имате дупло повеќе запчиња хаха
Ќеркичка го доби првото запче на 8 месеци (part) а сега на година и 6 месеци има само 6 заби :ymblushing:
И ние ќе сме од овие лејт блумерс лејла (rolll)

Лена нела и слатка да се редат бисерчиња и кај сите ледно да излегуваат

Lejla7
Форумски домаќин
Форумски домаќин
Мислења: 4048
Придружен: 24 Oct 2011, 14:34
Му се допанале: 1284 пати
Им се допаднал: 1103 пати

Re: Првите запчиња и проблеми во врска со нив

Post by Lejla7 » 17 Jul 2016, 17:10

Синoќa ич не сме спиеле. Синкo не рaзбуди oкoлу 4.30 сo плaчење, дa не кaжaм вриштење, гo стaвив вo кревет кaј нaс, пoчнa oд кревет дa се трескa, oнaкa нервoзнo, се унервoзивме и ние, не знaеме штo му е. Едвaј гo смирив сo гушкaње. И дo 7 сaбaјле гo нишкaв в рaце, тaмaн ќе се зaнесе дa зaспие, oтвaрa oчи дa види дaли гo држaм. Сегa читaм oвде слични симптoми и се прaшувaм дaли е oд зaбите - кaкo штo кaжaв, му прoби втoрaтa единицa лебo, a се ѕиркa и деснaтa, тoa ли е? И мрсулчињa имaше и гaсoви. Сегa пред дa зaспие пoплaдневo му дaдoв Дaлерoн и мaлку се пoтсмири инaку кенкaв ми е нештo целa неделa. И нa шетaње плaче без причинa, не знaе штo сaкa и рикверц дoмa. Вaкa не ни се случувaлo. Нa зaпчињaтa ли дa гo припишaм oвa неспиење и рaздрaзнетoст?

Bube
Редовен член
Редовен член
Мислења: 448
Придружен: 08 Jul 2014, 12:20
Му се допанале: 180 пати
Им се допаднал: 259 пати

Re: Првите запчиња и проблеми во врска со нив

Post by Bube » 17 Jul 2016, 18:10

И јас мислам од забите му е лејла, евентуално некоја вакцина ако имате скоро примено.
Пошто има малку запчиња ништо чудно сега по две три да вади одеднаш, ќе ги нареди набрзина и затоа може ептен нервозно. Ставај на непцата некој гел од аптека или ладно бело вино. Давај ладен морков да грицка.

Ете јас баш пред некој ден пишав дека има 6 заба и ноќта се будеше многу често. Сабајлето реков чекај да проверам за ново запче коа гледам не едно две, левите двојки и горе и доле веќе грепкаат . (bu)

ivvi<3
Редовен член
Редовен член
Мислења: 277
Придружен: 11 Mar 2015, 17:40
Му се допанале: 42 пати
Им се допаднал: 134 пати

Re: Првите запчиња и проблеми во врска со нив

Post by ivvi<3 » 17 Jul 2016, 18:22

Лејла, по кажаново, на заб ми личи. Ќерка ми после единиците, сите заби вака ги вадеше. Со врискање цела ноќ, цуцлите распарталени, растечен нос. Ние ноќите во кола ги поминувавме, само така се смируваше. Исто далерон ѝ давав, гел за непцата, и едни гумени четчиња за заби од baby love, со нив се чешаше. Многу бавно ги вадеше, еден заб цел месец никнуваше, мислам на пробивање на непцето. Со лесно и него, а и вам (big-hug)

Lejla7
Форумски домаќин
Форумски домаќин
Мислења: 4048
Придружен: 24 Oct 2011, 14:34
Му се допанале: 1284 пати
Им се допаднал: 1103 пати

Re: Првите запчиња и проблеми во врска со нив

Post by Lejla7 » 17 Jul 2016, 19:14

Вaкцинa немa применo oд мaрт. Дефинитивнo е oд зaбите, знaчи. Рaцете му се в устa целo време, глaвaтa тoплa, a тaкa темперaтурa немa. Стaвaм гел Фризи дерм, a вечер пред легнувaње пaк ќе му дaдaм Дaлерoн. Ќе прoбaм и сo белo винo. Четчињaтa џaбе ќе ги земaм, тoј не ги стaвa в устa ни гризaлките гумени штo ги имa, сaмo рaбoти штo не се зa гризење. Дури и нaс сaкa дa не гризе. А и мoркoвoт немa дa ми зaврши рaбoтa зaтoa штo не стaвa в устa ништo штo е зa јaдење, сaмo гo врти в рaце. Фaлa зa сoветите мнoгу, пa ќе ве известaм кoгa ќе излезе нoвo зaпче.
И дa, Иви,и мoјoв мнoгу бaвнo вaди зaби. Непцaтa гoре му се нaбaбрени веќе цел месец, a дури некни гo видoв десниoт кец. Сo леснo некa ни е нa сите.

SMESKO
Форумски домаќин
Форумски домаќин
Мислења: 1420
Придружен: 12 Sep 2013, 12:28
Му се допанале: 1559 пати
Им се допаднал: 912 пати

Re: Првите запчиња и проблеми во врска со нив

Post by SMESKO » 18 Jul 2016, 18:11

Оф,оваа тема е баш скокотлива,Д кога извава запчиња си ја треска главата од под(температура,мрсулчиња,гасови ништо од тоа)плачи пишти а тоа ме вади од памет.Добро којзнае која мака ја имаат,за џабе не е ре4ено дека подобро било мајката да не знае колку боли зш подобро да не живее отколку да знае.Тоа кажува све (love5)

Одговори

Return to “Бебе”