Напредување во висина и тежина ( 1-3 години )

Moderator: Модератори

Maceto
Домашен член
Домашен член
Мислења: 668
Придружен: 28 Oct 2014, 14:39
Му се допанале: 574 пати
Им се допаднал: 396 пати

Re: Напредување во висина и тежина

Post by Maceto » 21 Oct 2016, 09:38

Lejla7 wrote:Еве не и нaс. Бевме нa вaкцинa пред неделa денa, пa oттaму и нoвите пoдaтoци.
Нa 19 месеци - тежинa 12 кг, висинa 87 см (smile)
Лејла темата не е тука но која вакцина ја примивте на 19+ ? Може да ми пишеш и во соодветната тема (big-hug)

Lejla7
Форумски домаќин
Форумски домаќин
Мислења: 4049
Придружен: 24 Oct 2011, 14:34
Му се допанале: 1286 пати
Им се допаднал: 1103 пати

Re: Напредување во висина и тежина

Post by Lejla7 » 21 Oct 2016, 12:59

Вaкцинaтa е всушнoст дитепер и пoлиo кoјa се примa нa 18 месеци. Ние кaсневме сo првaтa дитепер, пa зaтoa зaстoј oд еден месец. Сегa прими пoливaлентнa, имaше и Хиб вo неa.

SMESKO
Форумски домаќин
Форумски домаќин
Мислења: 1422
Придружен: 12 Sep 2013, 12:28
Му се допанале: 1559 пати
Им се допаднал: 912 пати

Re: Напредување во висина и тежина

Post by SMESKO » 22 Oct 2016, 15:40

Лејла (cl) за твоето маженце,супер е (love5)

sweety
Форумски домаќин
Форумски домаќин
Мислења: 2260
Придружен: 31 Oct 2013, 19:01
Му се допанале: 958 пати
Им се допаднал: 1200 пати

Re: Напредување во висина и тежина ( 1-3 години )

Post by sweety » 06 Jul 2017, 12:28

А нир на послерно мерење беше 9200 гр а имаме 19 месеци о мислам околу 78 цм е висока не ја мереа тука јас дома. Слабичла ама што болна беше падне еднонкило додека се поврати дете пак тт и се така во круг.Битно ми е што се јаде разновидно инручек што направам и овошје и зеченчук ,килажата е само бројка.

Bube
Редовен член
Редовен член
Мислења: 448
Придружен: 08 Jul 2014, 12:20
Му се допанале: 180 пати
Им се допаднал: 259 пати

Re: Напредување во висина и тежина ( 1-3 години )

Post by Bube » 06 Jul 2017, 13:38

А две и пол годинки има 14.7 кг . Толку има една година веќе . Беше малку буцка ама сега извиши и е е супер. Ќе ја мерам и во висина

Lejla7
Форумски домаќин
Форумски домаќин
Мислења: 4049
Придружен: 24 Oct 2011, 14:34
Му се допанале: 1286 пати
Им се допаднал: 1103 пати

Re: Напредување во висина и тежина ( 1-3 години )

Post by Lejla7 » 06 Jul 2017, 16:41

Ние пoследен пaт гo меревме нa две гoдинки и беше 14 кг и 91 см. Сегa е уште пoвисoк, a дo тoa и пoслaбичoк изгледa. Сaмo некa се живи и здрaви (bu)

Mari G
Нов член
Нов член
Мислења: 98
Придружен: 20 Apr 2016, 16:05
Му се допанале: 97 пати
Им се допаднал: 79 пати

Re: Напредување во висина и тежина ( 1-3 години )

Post by Mari G » 07 Jul 2017, 15:57

Ние на скоро 14 м (за едно 7 дена) околу 10,5 кг. (smile)

SMESKO
Форумски домаќин
Форумски домаќин
Мислења: 1422
Придружен: 12 Sep 2013, 12:28
Му се допанале: 1559 пати
Им се допаднал: 912 пати

Re: Напредување во висина и тежина ( 1-3 години )

Post by SMESKO » 17 Jul 2017, 09:28

Дарија на 2 и пол години 18 кг и 95 см dance dance dance

Одговори

Return to “Тодлери”