Како да се одвикнеме од цуцлата лажачка?

Moderator: Модератори

kikica
Редовен член
Редовен член
Мислења: 251
Придружен: 10 Aug 2010, 09:08
Им се допаднал: 10 пати

Re: Како да се одвикнеме од цуцлата лажачка?

Post by kikica » 02 Feb 2013, 18:06

Мамино срце значи се решивте веќе, браво за одлуката, што и да биде сега мисли само дека правиш добра работа за него. Од цуцлата може да настанат проблеми со запчињата може дури и скрос да ги искриви предните заби, како отвор да направи, ако многу долго и често ја држат децата во уста. А и другите запчиња сега полесно ќе си никнат и многу други причини има и факти дека не му треба цуцла повеќе (thumbsup) Голем дечко е сега, уште малку и ќе ги пуштаме со Ф. женски да бркаат (smile) А дека ќе плаче- ќе плаче некое време, ама биди покрај него, зборувај му, пеј му одвлекувај му некако внимание па полесно да навикне..Син ми така кога го одвикнував од цицање, првата и втората ноќ плачеше многу по цел час дури (sad1) третата помалку, а четвртата мислам дека си се навикна веќе и по една недела не заеше што е тоа цицка (laugh1) Бог да е со вас и да ви даде сили да издржите и лесно да се навикне (a2)

Mamino_srce
Домашен член
Домашен член
Мислења: 872
Придружен: 27 Apr 2011, 22:26
Му се допанале: 103 пати
Им се допаднал: 107 пати

Re: Како да се одвикнеме од цуцлата лажачка?

Post by Mamino_srce » 02 Feb 2013, 19:25

Фала ти мила многу. (a2)
Вечерта после бањање почна да кенка, да ја тражи, оти тоа ни беше како некој ритуал, после бањање му дадам цуцла додека спремам да вечера и после спиење. Се одлучивме дека е време кога видовме дека веќе се опасно врзал за неа. Стане од спиење и кога му ја побарам да ми ја даде, тој бега и врти со глава. И кога му ја земам плачеше по неа. Му ја давав само пред спиење, ама сепак веќе се приврза со неа, посебно сега е голем и си ја покажува својата приврзаност.
Еве вечерта заспа, релативно брзо, ама беше изморен, сега само чекам кога ќе го слушнам да пее (laugh1) Ама сум решена. Само тешко ми е малку, да ми е некој кажувал дека ќе ми биде тешко поради цуцлата што плаче нема да му верувам, ама стиснав заби, не му треба веќе. Сум припремана и психички и на три дена и три ноќи да имаме проблем со спиење, ама ќе помине.

happy cumulus
Домашен член
Домашен член
Мислења: 759
Придружен: 13 Oct 2011, 04:57
Му се допанале: 83 пати
Им се допаднал: 169 пати

Re: Како да се одвикнеме од цуцлата лажачка?

Post by happy cumulus » 02 Feb 2013, 20:50

Браво за одлуката, Мамино Срце! Ајде со среќа. МОже и ние да се решиме веќе...

Mamino_srce
Домашен член
Домашен член
Мислења: 872
Придружен: 27 Apr 2011, 22:26
Му се допанале: 103 пати
Им се допаднал: 107 пати

Re: Како да се одвикнеме од цуцлата лажачка?

Post by Mamino_srce » 03 Feb 2013, 11:43

Еве да дадам извештај како поминавме. Синоќе како заспа одлично беше, го слушнав некаде после полноќ, почна да кенка, дојдов до него и вероватно тој очекуваше да му ја дадам цуцлата, ама само го покрив и веднаш продолжи. И после пак го слушнав дека малку закенка, му кажав да спие, и тој пак продолжи. Значи поминавме без плачење. Додуша сабајле стана малку после 6, и не можеше да си презаспие повторно.
Е сега денското спиење одеше потешко. Му требаше саат време да заспие. Му пеев, го нишкав ко мало бебе ( сега од една зависност да не дојдеме до друга (laugh1) ) ама морав да му свртам внимание некако, бидејќи ептен се гледа зависност, се уште прави така со устата, со вилицата, како цуцла да има, а нема, и му пречеше не можеше да се опушти и да заспие. Сега ќе видам можно е порано да се пробуди, ама не е битно, ќе се врати во ред се. Битно се е без плачење. Добар си е дечко тој, мил на мама, поднесува јуначки (love5) Леле, зависност е во прашање и тоа каква, мм ми вика сега малку кризира, ама ќе помине целосно за два-три дена (laugh1) И сум среќна што и од тоа ќе се решиме, за секоја навика има и одвика (rad)

sunshine_2012
Форумски домаќин
Форумски домаќин
Мислења: 1153
Придружен: 04 Jul 2012, 23:01
Location: Tetovo
Му се допанале: 548 пати
Им се допаднал: 738 пати

Re: Како да се одвикнеме од цуцлата лажачка?

Post by sunshine_2012 » 01 Jul 2013, 23:06

еве ме на темава.
Вчера со мм се договоривме да му сецнеме цуцлата и едноставно да се откаже( така направивме со Даниел), Синоќа мм му ја сецна цуцлата и сега гоставаме да спие си ги направивме сите ритуали пред спиење и ајде у кревет, прво ја прифати и ние си излеговмеи со мм викаме ок сигурно не му смета и мм си излезе до град и јас сама со него, и си викам ок добор е куте, леле за 5 мин. ми дојде у дневната ми ја носе цуцлата и ми вика NOooo NO zs( zs mu e cucla)ми ја даде цуцлата и ми покажува што се случило со неа, а јас пак му покажувам сочуство и дека многу ми е жал за неа ама ете тоа е и нема друга му вика аш нема цуца. и ок , и јас со него легнав во кревет и никако несакаше да заспие ми вика бај бај да сме излегле од собата. ајде на терасата седнавме и го галам не несакаше да спие и дури кога мм дојде дома го легна во кревет заспа, спиеше до 7 сабајлето. Ама денеска исто несакаше да заспие пак без цуцлата ама не ја сака таа што му е сецената, ја фрла (thumbsup) и цел ден неспан и на сред ручек во неговото столче децкото намести главче и затвори очиња да спие и тоа со полна уста. циркуси. не му дадов да спие, мм го стави да спие и ете го спие сега. Значи заспивањето ни е тешко,овие неколку дена ќе ни бидат тешки ама ќе помине.

Moniche80
Нов член
Нов член
Мислења: 27
Придружен: 02 Nov 2013, 21:35
Му се допанале: 1 time
Им се допаднал: 5 пати

Re: Како да се одвикнеме од цуцлата лажачка?

Post by Moniche80 » 03 Dec 2013, 19:53

јас моето го лажам, му викам дека ќе дојде чичко полицаец да го земе ако не ја остави цуцлата и сиротото ме слуша, ама помага ова (thumbsup)

melanija
Нов член
Нов член
Мислења: 77
Придружен: 16 Dec 2013, 20:33
Му се допанале: 28 пати
Им се допаднал: 30 пати

Re: Како да се одвикнеме од цуцлата лажачка?

Post by melanija » 29 Dec 2013, 01:36

Мамички со првото детенце се намачив на 2 години да се одвики од цуцлата, го пуштив кај мајка ми и таа среди за 3 дена ми го врати ко нов, сега имам девојче 7 месеци и сакам да се одвикне кажете ми ефективен начин бидејќи неможам да ја оставам да плачи 3 дена ке попусштам и ке се зафркнам повеќе (confus)

Fiona
Редовен член
Редовен член
Мислења: 324
Придружен: 13 Jul 2012, 12:56
Location: Скопје
Му се допанале: 35 пати
Им се допаднал: 137 пати

Re: Како да се одвикнеме од цуцлата лажачка?

Post by Fiona » 12 Jul 2014, 11:51

моето цуцаше до 3 мес и толку... наполни 3 и веќе не му ја дадов... кога ќе покенкаше го ставав на града да цица..
ако цицате тогаш е лесно, фрли цуцлата и цице на изволте да биде (smile)

Одговори

Return to “Тодлери”