Инспиративни стории

Lacy Parker од Лујзинана, стана онлајн сензација со видеото на кое е снимена нејзината реакција кога и кажуваат дека успеала да влезе во училишниот тим на навивачки, во кој претходно биле и нејзините 2 постари сестри.

sreknite roditeli

Лиз(40) и Грег(40) Валтон потрошиле 10 години во безуспешни обиди да станат родители, а во текот на годините потрошиле и 30000 фунти за неуспешни ин витро постапки. Она што не го очекувале било дека Лиз ќе зачне природно, кога ја изгубиле секоја надеж.

бебето спасено од урнатините

Четири месечниот Sonit Awal поминал 22 часа под урнатините по земјотресот. Домот на семејството бил целосно уништен, а бебето останало под урнатините.

среќното семејство

Брачниот пат Sarah и Mark Brennan за 10 години ја искусиле болката од 10 спонтани абортуси. Но, спротивно на сите очекувања и на прогнозите на лекарите, тие конечно се родители на едно прекрасно чудо - нивната ќеркичка Ерин Елизабет.

мајка и дете

Во мал експеримент кој вклучил 6 мајки и нивните деца уште еднаш се покажала единствената поврзаност помеѓу децата и мајките. Она што започнало во стомакот на мајката, трае и понатаму во животот.

бебето спасено од абортус

Fay и Michael Murrish биле пресреќни кога дознале дека го очекуваат нивното трето бебе. Но, прегледот во 20-та недела открил ужасни вести, нивното неродено дете имало синдром на лево хипопластично срце и многу мали шанси дека ќе преживее.

сестрата и братчето

Џоел Виликнсон има 3 години и прогресивна мускулна дистрофија, болеста полека ги ослабува неговите мускули и лекарите очекуваат во иднина да има потреба од инвалидска количка.

слика од бебето на ултразвук

Бебето е старо само 14 недели. Лекарот видел дека тоа плеска со рачињата, па тогаш тој заедно со мајката почнале да пеат, додека таткото го снимал екратнот на камера.

Pages