Инспиративни стории

близначките

Жена од Романија, ги родила своите близнаци на речиси 2 месеци растојание. Нејзиното породување започнало во Ноември 2014 г., кога била во седми месец од бременоста. Тогаш се родила нејзината прва ќерка.

малиот Лео

Неколку часа откако се родил малиот Лео во болница во Арменија, на неговиот татко му бил даден ултиматум да одбере помеѓу неговата жена или синот.

бебето после операцијата

Лекарите им ги соопштиле на родителите, вестите кои не сака да ги слушне ниту еден родител: Овен немал никакви шанси да преживее, никој не се нафатил да го оперира.

бебе

Shontae Minor од Сан Антонио и Khristian Rohena - воен ветеран, за кого лекарите мислеле дека е неплоден и му кажале дека никогаш нема да има деца, станале родители на скапоцена четворка.

породувањето со близначките

Gerri Wolfe, 41 храбра мајка од Австралија самата посегнала во стомакот и ги извадила близнаците за време на царски рез. Тоа и било петто породување со царски рез, но овој пат не сакала тоа да биде традиционален царски рез.

спасеното бебе

Мачката Маша му го спасила живтот на напуштено бебе на студот. Случката се случила во Русија, во Обнинск. Таа скокнала во кутијата, во која се наоѓало бебето и го одржала во живот.

близначките

Carmelle Hartgrove и нејзиниот сопруг биле пресреќни кога дознале дека ќе имаат близнаци. Но нивната радост била поматена кога лекарите им кажале дека бебињата се моноамино и дека делат еден водењак и една плацента.

тројка

Мелани Торнтон мислела дека нејзиното семејство со 13 годишната ќерка е комплетно, но тогаш попуштила на убедувањето на сопругот да се обидат да имаат уште едно дете.

Pages