Инспиративни стории

семејството со пет деца

Понекогаш кога Бог благословува, благословува изобилно и навистина е така во случајот со пар од Оклахома. Сара и Енди Џастис, од Тулса после 3,5 годишна битка со неплодност, откако им кажале дека ин витрото ќе ги кошта помеѓу 30000 и 60000 илјади долари, а воедно им рекле дека имаат 10% шанси за успех, решиле да почнат процес на посвојување.

четворката

Kimberly Fugate, мајка од Мисипи, знаела дека е бремена со идентична тројка. Откако поминало напорното породување и се родиле сите три девојчиња, таа била спремна за толку многу потребниот одмор.

Во Њујоршката железница, каде на овие студови ретко кој го подига погледот и не ги ни забележува другите патници, едно мало девојче целосно ја променува атмосферата со нејзиното спонтано играње.

Бремената Кариса

Кариса Бугалон имала закажно рутински царски рез, но лекарите набрзо откриле дека има амниотски емболизам, многу ретка состојба, но опасна по живот. Дел од плодовата вода преминува во крвниот систем на мајката.

превртеното возило

Дрвосечач од Портланд спасил бебе од давење, откако возачот на возилото загубил контрола над него заради подмрзнатиот пат. Возилото излетало од патот, превртувајки се во вода.

Мелиса Оден

Пред неколку дена си го притиснав прстот на вратата. Додека испуштив крик, во исто време, симултано, наеднаш ми прелета мисла на која не сум помислила долго време: Се прашувам колку болка искусив за време на абортусот, кој го преживеав?

Девојката која му помогнала на бебето

Седумнаесет годишната Аби Снодграс од Мисури, пазарела во Волмарт, кога одеднаш неколку штандови понатаму слушнала бука. Кога истрчала видела дека се работи за бебе, кое запрало да дише, а мајката испаничено се обидувала да го врати при свест.

тројка

Жена раскажува за нејзиниот целосен шок, откако дознала дека е бремена со тројка и покрај земањето на контрацептиви. Christie Fletcher (22) инсистира дека пилулите ги земала "религиозно", во исто време секој ден.

марија и девојчето

Марија Кристенсен, 25 годишна мајка од Данска, се соочила со предизвикот да надои и спаси напуштено бебе. Со сопругот и три годишниот син Лука оделе накај аеродром во Турција. Се што било во нивните мисли била желбата да се вратат безбедно во нивниот дом во Данска.

Pages