Инспиративни стории

мајката со малата ќерка

Луси Ричардс дознала дека е бремена кога дожиевала тешко крварење, додека била на состанок на работа. Лекарите и кажале дека е бремена во петта недела и дека и се случува спонтан абортус.

двете сестрички

Две годишната Ери Харингтон, од Кембиџшир, почнала да оди многу порано од очекуваното заради нејзината 4 годишна сестричка Еви.

мајката и бебето

Младата Клер Евенс (24), од Јужен Велс,  му се јавила на нејзиниот матичен лекар заради силни болки. Тој по телефон и кажал дека е можно да има инфекција на бубрези и бидејки било неработно време ја пратил на хирургија. Кога стасала таму и кажале да остави примерок од урина, но кога отишла во тоалет и пукнал водењакот.

Итно ја пренеле во хируршката сала, каде виделе дека е 9 см отворена. По породувањето мајката и синот биле пренесени во болница, каде прегледот покажал дека двајцата се добри и совршено здрави. Клер вели:

близнаците

Megan Szylvian неочувано се породила после само 27 недели од бременоста. На денот кога бил терминот на нивното раѓање, таа на близнаците им напишала писмо, во кое го излева срцето за нив.

Етан е здраво бебе

После цели 15 години борба да добијат бебе, Ема Рајли (43) и нејзиниот сопруг Пол (42) излегле како победници. Нивниот син Етан бил роден со помош на иновативна техника, при што ембрионите добиени со ин витро третман се мачкаат со леплива течност.

Многу се зборува за митот на Супер мајката. Таа непостоечка жена, која прави се и изгледа неверојатно добро додека го прави тоа. Знаеме дека е мит, но често се запрашуваме ... дали таа навистина постои?

Минатата недела во Калифорнија, Jorge Miranda барајки конзерви и шишиња низ еден од контејнерите пронашол мало бебе, кое имало само неколку часа. Бебето било замоткано во крпа и се наоѓало под кутии од пица и пластични шишиња.

Pages