Majka

Шафранот - ефикасен лек против постпородилна депресија и депресија

шафран

Постпородилната депресија сега се јавува кај 1 од 7 нови мајки. Симптомите се: губење на интерес за секојдневните обврски, длабоки промени во расположението, немање енергија, губење на радоста на мајчинството итн. Се работи за сериозна состојба, опфатена со безброј студии за да се изнајде начин да им се помогне на новите мајки кои се нејзини жртви. Една од тие студии е за влијанието на шафранот врз оваа состојба кај жените со блага и умерена постпородилна депресија.

Убавината на женското тело по породувањето: Мајки се борат против притисоците за враќање на старата линија

Група мајки направија серија од моќни црно бели фотографии, со кои сакаат да ги охрабрат другите мајки кои се соочуваат со притисоци веднаш после породувањето да се вратат во претходната форма.

10 Работи заради кои бебињата ни се толку неодоливи

бебе

Се во врска со нив е толку заводливо и неодоливо, од малите прстиња со толку совршените ноктиња, па се до бебешкиот мирис и уште безброј нивни особини. Да издвоиме само неколку, иако е претешко:

Мајчинство: 18 Знаци дека сте го усовршиле

мајка и дете

Можете да јадете со една рака, додека го држите бебето на вашиот колк и го смирувате плачливиот тодлер прикачен за вашата нога.

Доење: Болни и разранети брадавици

доење на бебе

Болни или разранети брадавици се јавуваат обично на почетокот на доењето, додека мајката и бебето не пронајдат удобна положба или додека не научат како бебето правилно да цица од градата.

Суперфит мајка вежба користејки ги децата како тежина

мајката вежба со децата

Kimberley Welman (31), мајка на три деца стана фитнес сеназција. Таа ги користи количките на децата како опрема за вежбање, а децата како тегови.

На шокирана мајка и рекле дека требало да го абортира синот со Даунов синдром, но таа дала совршен одговор

Гејб има Даунов синдром

Двегодишниот Гејб има Даунов синдром, но понекогаш неговата мајка, Шери, заборава дека нејзиниот син ја има таа генетска состојба. Таа пишува за него на нејзиниот блог Hand Me Downs:

Природата на мајката

мајка и дете

Мајчинството е нешто што од корен го менува животот на жената, нејзините приоритети и распоред, но во исто време ја носи и најголемата промена во срцето, носи потполно нови нивоа на пожртвуваност.

Фетални клетки остануваат да живеат и го чуваат здравјето на мајките со децении после бременоста

Се вели дека мајката го носи бебето 9 месеци под срцето, а цел живот во него, но таа всушност и буквално и децении после породувањето може да носи клетки од бебето во срцето или во другите органи.

Родителски совети за кои ќе ви биде мило што сте ги слушнале

мајка и бебе

Бременоста и раното родителство често пати се време кога сите ве опсипуваат со небарани совети, но некои од нив сепак ќе ви бидат потребни кога ќе се соочите со предизвиците и радостите на захтевните бебиња и дечиња. Еве неколку практични совети, кои ќе ви бидат добрододени.

Pages