Majka

Многу се зборува за митот на Супер мајката. Таа непостоечка жена, која прави се и изгледа неверојатно добро додека го прави тоа. Знаеме дека е мит, но често се запрашуваме ... дали таа навистина постои?

раце

После разводот нејзината ќерка тинејџер станала многу бунтовна. Тоа кулминирало кога една ноќ и се јавиле од полициската станица за да дојде и да ја земе својата ќерка. Ќерката била уапсена заради возење во пијана состојба.

доење на бебе

Мајките кои одлучуваат да ги дојат нивните деца и откако ќе наполнат една година сметаат дека здравјето и социјалниот развој на нивните деца е најважен, додека советите на здравствените професионалци, семејството и пријателите се помалку важни.

храбрата мајка

Ashley Bridges (24) ја направила крајната жртва за нејзиното неродено бебе, со тоа што одбила третман со хемотерапија кога во бременоста и бил дијагностициран рак на коските.

доење на бебе

Најдобар начин за да добиете повеќе млеко е да доите, доите и доите. Кога бебето цица, тоа ја стимулира мајката да произведува уште повеќе млеко. Телото на жената е соврешно створено за доење на нејзиното малечко.

опаѓање на косата

За време на бременоста заради трудничките хормони и намалувањето на лачење на андрогени (машки) хормони, значително се намалува нормалното опаѓање на косата. Како резултат на тоа трудниците можат да уживаат во побујна и погуста коса отколку било кога дотогаш.

мајка и новороденче

Да бидеме искрени, моментите по породувањето не изгледаат како на рекламите. Ќе бидете уморна, воедно пресреќна заради вашето малечко, се друго ќе падне во втор план. Еве некои работи што не треба да ве изненадат:

Pages