Majka

мајка и дете

На пример денес. Подот на мојата спална соба е покриен со играчки, книги и облека. На наткасната има премногу чаши за вода. Кујната ми е хаос, нуспојава од инсистирањето на мојот син да правиме пита од јаболка.

мајка и дете

Кога се работи за рамнотежа, лоша сум во тоа, навистина лоша. Како што ние мајките имаме обичај да правиме кога го очекуваме бебето број 2, минам низ мојот ментален список со работи што ќе ги направам поинаку сега, кога веќе имам некакво искуство.

Зад мајчиниот бакнеж стои и здравје, не само љубов

Кога ќе се роди бебето најприродна работа е да се види како мајката го бакнува. Човек би си помислил и би бил во право дека тоа е заради емотивната врска која е формирана меѓу мајката и бебето. Но зад бакнувањето стои и многу важна биохемиска причина.

Џулија со бебето

Julia Wykes, од Онтарио, со 5 месечното бебе свратила рано наутро во Старбакс со намера да си земе кафе со себе, но синчето почнало да плаче и таа седнала за да се погрижи за него и да го надои.

Еми сурфа со нејзиното дете

Во последните 15 месеци качив 9 кг и секоја унца се познава токму сега, во оваа сезона на кратки пантолони и костими за капење.

Порано го мразев доењео, го мразев. Не за другите мајки, туку за мене. Моите две први деца, кои сега имаат 11 и 13 години беа хранети со адаптирано млеко и не чувстувам вина или срам заради тоа, ниту треба да ги чувстуваат другите мајки.

Pages