здрава кожа

Всушност потојат широк спектар на природни супстанции, кои се проучени и со научни студии е докажано дека придонесуваат за обновување на младешкиот изглед, еластичноста и здравјето на кожата, како и подобрување на вкупната здравствена состојба.

малиот Лео

Неколку часа откако се родил малиот Лео во болница во Арменија, на неговиот татко му бил даден ултиматум да одбере помеѓу неговата жена или синот.

витаминот Б12 во храна од животинско потекло

Недостатокот на Б12 витмин е добро проучен, јасни се неговите причини и последици. Она што изненадува е дека податоци покажуваат дека во САД 40% од луѓето имаат ниво на Б12 во ниските граници на нормалата.

идни родители

Не чекајте да се сретнете во родилна сала за да почнете да ја градите врската со вашиот син или ќерка. Иако сеуште не можете да го видите бебето, сега се создава силната врска помеѓу вас, која ќе трае доживотно.

леблебија - богата со цинк

Цинкот штити од оксидативниот стрес, помага во заздравување на раните, во синтезата на ДНК, формирањето на хемоголобинот и уште многу други процеси.

доење на бебе

Исхраната на бебето во првите месеци од неговиот живот влијае врз способноста на бебето да се префли од млеко на трвда храна и може да има долорочно влијание врз здравјето.

дете со терапија за астма

Предвремено родените бебиња имаат поголеми шанси за да развијат астма, но исто така се големи и шансите таа да исчезне со текот на нивниот раст. Ова се резултати од Данска студија, направена од научници на Универзитетот во Копенхаген.

Pages