Настинка или грип? Како да ги препознаете симптомите

дете со настинка или грип

Вообичано симптомите кај грипот се поинтезивни отколку кај настинката, но сепак понекогаш е тешко да се утврди за што станува збор. Одговорот на следните прашања ќе ви помогне

Никој не очекувал дека ќе преживее, но родителите не се откажале

бебето после операцијата

Лекарите им ги соопштиле на родителите, вестите кои не сака да ги слушне ниту еден родител: Овен немал никакви шанси да преживее, никој не се нафатил да го оперира.

Децата имаат најпозитивни чувства кон мајките, кои ја почитуваат нивната автономија

мајка и деца

Мајките, кои го подржуваат чувството за автономија на нивните деца се гледани попозитивно од нив. Почитувањето на автономијата е важно, не само за развојот на децата, туку и за формирање на позитивен однос родител - дете.

Како изгледаат новороденчињата кога ќе се родат

новороденче

Раѓањето и средбата со вашето бебе сигурно ја очекувате со најголемо нетрпение. Сигурно се прашувате како ќе изгледа и можеби имате во главата слики од ТВ рекламите.

Мое тело, мое породување, мое бебе: Се породила сама при царски рез

породувањето со близначките

Gerri Wolfe, 41 храбра мајка од Австралија самата посегнала во стомакот и ги извадила близнаците за време на царски рез. Тоа и било петто породување со царски рез, но овој пат не сакала тоа да биде традиционален царски рез.

Мачка во Русија спасила напуштено бебе на студот

спасеното бебе

Мачката Маша му го спасила живтот на напуштено бебе на студот. Случката се случила во Русија, во Обнинск. Таа скокнала во кутијата, во која се наоѓало бебето и го одржала во живот.

Бебињата најлесно учат пред спиење

бебе и мајка

Досега луѓето претпоставуваа дека најдобро време да учење е кога бебињата се потполно будни, а не кога ќе почнат да покажуваат умор.

Ја советувале да го абортира едниот близнак за другиот да има подобри шанси да преживее

близначките

Carmelle Hartgrove и нејзиниот сопруг биле пресреќни кога дознале дека ќе имаат близнаци. Но нивната радост била поматена кога лекарите им кажале дека бебињата се моноамино и дека делат еден водењак и една плацента.

Дали киселините во бременоста навистина значат бебе со многу коса?

трудница

Сигурно сте слушнале дека се вели дека трудница која има киселини, ќе има бебе со многу коса и сигурно сте помислиле дека станува збор за смешните бабини деветини.

Сопругот ја убедил да се обидат да имаат уште 'едно, последно дете', а добиле идентична тројкa

тројка

Мелани Торнтон мислела дека нејзиното семејство со 13 годишната ќерка е комплетно, но тогаш попуштила на убедувањето на сопругот да се обидат да имаат уште едно дете.

Pages