Мајка го спасила животот на синот бидејки побарала второ мислење

бебето Ангел

Yesina Torres седи покрај креветчето на едномесечниот син Ангел и ја гледа неговата прекрасна насмевка благодарение на тоа што не била спремна да се откаже од надежта.

Мозокот на татковците се адаптира на новороденчето: Расте сивата маса

татко и бебе

Во мозокот на татковците, кои поминуваат време со нивните бебиња се случуваат физички промени, кои ги одразуваат промените во мозокот на мајките.

Идниот татко исто така доживува хормонални промени

идни родители

Идните мајки доживаат значителни промени во хормоните, за време на транзицијата кон родителство, но досега малку се знаеше за хормоналните промени кај идните татковци.

Прегратките лекуваат и штитат

семејна прегратка

Научниците потврдуваат дека прегратките се добри за нашето здравје. Тие помагаат да се спречат инфекциите и да се ослободиме од стресот.

Како да ја третирате лузната од царски рез

лузна по царски рез

Лузната од царскиот рез не може целосно да се отстрани, меѓутоа со текот на времето бледее, а во некои случаи и станува едвам видлива. Многу важно е после царскиот рез лузната да ја негувате правилно, според препораките на вашиот лекар.

Ештон Качер отворено за родителството и одлуката да немаат дадилка

новиот татко во шоуто на Елен

Во шоуто на Елен Деџенерис, новиот татко зборува отворено за татковството, за Мила Кунис како мајка и зошто решиле да немаат дадилка.

После 4 спонтани абортуси се откажала од помислата за семејство, сега е мајка на природно зачната четворка

Откако претрпеле 4 трауматични абортуси Грејс и Џемс Слатери се помириле со фактот дека никогаш нема да можат да имаат деца. Сега тие се спремаат да го прослават првиот Божик со своите четири бебиња.

Совети за безбедно капење на бебе

капење на бебе

Капењето е нешто, од кое многу нови родители на почетокот малку стравуваат. Еве неколку совети кои ќе ви помогнат за безбедно капење на бебето:

Што навистина сака да добие вашето бебе за Нова Година и Божик

бебе

Сигурно сте возбудени заради дочекот на првата Нова Година и првиот Божик со вашето бебе, се обидувате да смислите најдобар подарок, истражувате, барате, се распрашувате, разгледувате.

Pages