Градите ја паметат бременоста и со второто дете доењето оди полесно

доењето на второто бебе е полесно

Познато е дека мајките кои веќе ги доеле бебињата, вообичано имаат помалку потешкотии со доењето на второто дете. Сега ова го потврдија и научниците.

Како да ги спречите алергиите на храна кај децата

алергија на храна

Алергиите на храна стануваат се почести кај децата. Според некои статистики, помеѓу 1997 и 2011 година стапката на алергии пораснала за 50%. Причините се многубројни сеуште не се целосно утрврдени или објаснети, но еве некои навики во исхраната со кои вие можете да ги намалите шансите за алергија кај вашето дете.

После 10 години и потрошено богатство на ин витро зачнале природно

sreknite roditeli

Лиз(40) и Грег(40) Валтон потрошиле 10 години во безуспешни обиди да станат родители, а во текот на годините потрошиле и 30000 фунти за неуспешни ин витро постапки. Она што не го очекувале било дека Лиз ќе зачне природно, кога ја изгубиле секоја надеж.

Како се хранат бебињата во првото тромесечие од бременоста

ембрион

Станува збор за т.н. 'матерично млеко', односно секрети на жлездите кои се наоѓаат во внатершната обвивка на матката.

Подригнување на бебе - зошто и како да го подригнувате бебето

подригнување на бебе

Подригнувањето е еден од важните аспекти на хранењето на бебето и тоа може многу да ви ги намали проблемите поврзани со неговото хранење. Еве некои факти за подригнувањето на бебињата.

Кејт Мидлтон со ќеркичката се појави во јавност беспрекорно свежа, само 10 часа по породувањето

Брачниот пар со ќеркичката

Војводката од Кембриџ се појави во јавност заедно со прекрасната ќеркичка само 12 часа по пристигнувањето во болница и само 10 часа после породувањето. Таа изгледа беспрекорно свежа.

Очајот се претворил во надеж: Бебенце извадено од урнатините во Непал, живо и здраво!

бебето спасено од урнатините

Четири месечниот Sonit Awal поминал 22 часа под урнатините по земјотресот. Домот на семејството бил целосно уништен, а бебето останало под урнатините.

После 10 спонтани абортуси и противно на прогнозите на лекарите конечно станале родители

среќното семејство

Брачниот пат Sarah и Mark Brennan за 10 години ја искусиле болката од 10 спонтани абортуси. Но, спротивно на сите очекувања и на прогнозите на лекарите, тие конечно се родители на едно прекрасно чудо - нивната ќеркичка Ерин Елизабет.

Сезонски алегрии, симптоми на сезознски алергии и помош

сезонски алергии

Сезонските алергии се во полн ек. Можеби вашето дете "настинува" секоја година во исто време, кивање, затнатост, растечен нос - симпомтоми кои се поврзани со временските промени.

Како да му помогнете на детето кога се досадува

здодевност

Денешниот свет е презатистен со технологија и на дланка ни се достапни многу нешта. Така, не изненадува тоа што нашите деца сакаат да бидат постојано забавувани.

Pages