бебе

Се во врска со нив е толку заводливо и неодоливо, од малите прстиња со толку совршените ноктиња, па се до бебешкиот мирис и уште безброј нивни особини. Да издвоиме само неколку, иако е претешко:

мајката и децата

Малата Trinity Culley помогнала да се роди нејзината сестричка, а го употребила тоа што го имала научено од тајно гледање на документарецот One Born Every Minute - противно на желбите на нејзините родители, кои сметале дека таму има сцени кои не треба да ги гледа.

бебе во стомакото на мајката

Рибиното масло е витално за правилен развој на мозокот на бебињата во стомакот на мајката и после раѓањето. Недостатокот на масните киселини кои се наоѓаат во рибите и некои други храни го ограничуваат растот на мозокот за време на феталниот развој и раниот развој на бебињата

Бисфенол во амбалажа

Бисфенол А (BPA) во мали дози кои се сметаат дека се безбедни за луѓето, предизвикал значителни репродуктивни проблеми кај три генереации на глувци, вклучувајки намалување на плодноста, сексуалната зрелост и успех на бременостите.

мајка и дете

Во мал експеримент кој вклучил 6 мајки и нивните деца уште еднаш се покажала единствената поврзаност помеѓу децата и мајките. Она што започнало во стомакот на мајката, трае и понатаму во животот.

бебето спасено од абортус

Fay и Michael Murrish биле пресреќни кога дознале дека го очекуваат нивното трето бебе. Но, прегледот во 20-та недела открил ужасни вести, нивното неродено дете имало синдром на лево хипопластично срце и многу мали шанси дека ќе преживее.

мајката и синот

Ники Кели (24) била на контрацептивни пилули и ниту на крај од паметот не помислила дека е бремена. Таа редовно добивала менструација и немала изразен стомак, ниту симптоми.

Чиа семките имаат мал број на калории, но затоа се многу богати со хранливи состојки. Всушност, чиа семките се вонредно богати со антиоксиданти и многу лесно можат да се додадат во различни јадења (смуди, супи итн.) па со тоа е многу лесно да ги инкорпорирате во вашата исхрана.

читање на бебе

Читањето отвора сосема нов свет не само за возрасните, туку и за децата. Но, бебињата исто така имаат полза од читањето. Има доста студии, кои ги потврдуваат оргомните oдобродетели од читањето на бебињата.

Pages