мајка и бебе

Она што одамна било познато помеѓу постарите генерации, сега го потврдува и науката. Студија сугерира дека бременоста помага да се обнови способноста на ткивата на мајката да се регенерираат и има подмладувачки ефект.

дете

Малите деца се за восхит. Тие сакаат да истражуваат, да бидат немирни и буквално ќе фрлат се само за да ве гушнат. Тие се толку мили и прекрасни..., поголемиот дел од времето.

сестрата и братчето

Џоел Виликнсон има 3 години и прогресивна мускулна дистрофија, болеста полека ги ослабува неговите мускули и лекарите очекуваат во иднина да има потреба од инвалидска количка.

хормони во бременоста

Бременоста, породувањето и периодот после нив зависат од хормоните. Хормоните се заслужни за промените на вашето тело од почетокот на бременоста, па се до моментот кога ќе го држите вашето најмило во прегратка.

заспаното бебе

Успивањето на бебето е предизвик за сите нови родители и често пати не е воопшто лесно. Nathan Daylo од Сиднеј открил трик, со кој неговиот три месечен син може да заспие за само 40 секунди. Се што користи таткото е обично хартиено марамче.

уринарна инконтенција

После породувањето околу 30-40% жени искусуваат некаков степен на уринарна инконтенција. Во бременоста мускулите во малата карлица не само што се растегаат, туку се под притисок од целата дополнителна тежина на матката.

слика од бебето на ултразвук

Бебето е старо само 14 недели. Лекарот видел дека тоа плеска со рачињата, па тогаш тој заедно со мајката почнале да пеат, додека таткото го снимал екратнот на камера.

Pages