Бебињата ја сакаат храната што ја јаделе мајките во бременоста

бебето во матката

Сакате вашето дете да јаде зеленучк? Секако дека сакате. Почнете да го учите рано. Многу рано. Истражувањата покажуваат дека она што го јаде трудницата не само што го храни нејзиното бебе, туку може да ги обликува неговите преференци за храна подоцна во животот.

Децата во областите каде се одлгедуваат ГМО посеви имаат значително зголемено генетско оштетување

гмо посеви

Децата кои биле изложени на пестицидите со кои се прскаат ГМО посевите (генетички модифициарни организми) од соја, во региони во Аргентина, имале значително генетско оштетување или генетска токсичност.

Мајчинство: 18 Знаци дека сте го усовршиле

мајка и дете

Можете да јадете со една рака, додека го држите бебето на вашиот колк и го смирувате плачливиот тодлер прикачен за вашата нога.

4Д доказ за последиците од пушењето врз бебето во стомакот

снимка од ултразвукот

Како што се наближува крајот на бременоста бебињата во стомаците на мајките се помалку и помалку ги допираат своите лица. Истражувачите велат се надеваат дека овие шокантни докази за она што го предизвикува пушењето на мајката кај бебето ќе ги мотивираат идните мајки да престанат со пушење во бременоста.

Мајка му пее на бебето, кое за малку ќе го абортирала

раѓањето на ќеркичката

Kimberly Henderson е поранешна натпреварувачка на Амерички идол. Таа пред една недела реши на Фејсбук да ја сподели својата емотивна приказна за раѓањето на нејзината втора ќеркичка и нејзината борба со мислите за тешкотиите кои ја чекале.

8 Факти што треба да ги знаете за спиењето на бебето

бебе спие

Иако се вели "спие како бебе" и таа фраза често се употребува за длабок и долг сон, во реалноста спиењето на бебињата е се освен длабоко и долго.

Еве некои факти за сонот кај бебињата:

Види ме сега, Мамо! Рекле дека нема да ја преживее бременоста, но жив и здрав го прославил првиот роденден!

една година

Michelle Moloney била во 18 недела од бременоста кога и пукнал водењакот. Лекарите и кажале дека веројатно во следните десет дена ќе доживее спонтан абортус и дека треба да ја прифати нивната понуда за да предизвикаат породување и прекин на бременоста.

Првите нешта помеѓу мајката и бебето

Од: Твое Бебе on Понеделник, 16/03/2015 - 00:45
мајка и бебе

Емотивен расказ, кој е дневник на првите нешта помеѓу мајката и бебето. Секое заедничко искуство е толку уникатно и скапоцено. Затоа и улогата на МАМА и покрај целата своја тежина, воедно е и најдобро наградената.

И рекле дека го загубила бебето, и дале медикаменти за да предизвикаат абортус, па го слушнале срцето на бебето!

бебето во матката

На Catherine Urhegyi на контролниот ултразвук и ги кажале најлошите вести, кои може да ги слушне една мајка: бебето починало. Уште и кажале треба да се обидат да предизвикаат абортус за да избегнат киретажа.

Доење: Болни и разранети брадавици

доење на бебе

Болни или разранети брадавици се јавуваат обично на почетокот на доењето, додека мајката и бебето не пронајдат удобна положба или додека не научат како бебето правилно да цица од градата.

Pages