по раѓањето - оживеан во прегратката на родителите

Пред 5 години приказната на Kate и David Ogg и чудото кое се случи со нивното бебе го обиколи светот и потикна свесност за важноста на кенгур негата за предвремено родените бебиња.

бебе се криви со јазикот во стомакот на мајката

Среќната мајка, која е наша читателка, била на ултразвучен преглед во 25-та недела од бременоста. Невообичано било тоа што бебето баш тогаш решило да го исплази јазикот. Лекарот не можел да не се насмее, тој искоментирал:

предвремено роден во 24 недела

Бебето Aiden се родило во 24-та недела од бременоста после тешка сообраќајка. Неговите родители Trent и Jessica Duncan, од Мисури, знаејки дека шансите да преживее толку мало бебе не се поголеми од 50% биле многу загрижени.

бебе во матката

Кога родителите отишле на преглед воопшто не очекувале дека ќе го видат ова. Малото бебе се оттурнува со стопалата од ѕидот на матката и се ниша напред-назад.

деца

Најважен дел за развој на мозокот на вашето дете сте самите вие. За да му дадете најдобри шанси за успех на вашето дете, не мора да имате совршени гени, дури не ви се потребни и сите оние модерни книги.

majkata i sinot

Kate и David Ogg после три години обиди да зачнат откриле дека очекуваат близнаци. Тие биле воодушевени, а Кејт имала здрава бременост.

малото бебе

Преслаткиот Cillian McCann од Ирска на видеото има 7 недели и го кажува неговиот прв збор, додека неговата мајка снима. Таа вели дека забележала дека бебето веќе некое време се обидува да комуницира:

новороденче и родители

Ризиците кои се поврзани со царскиот рез вклучуваат: побавно зарепнување на мајката, пропуштени добродетелни бактерии за бебето (важноста на микробиомот е огромна и има долгорочно влијание врз здравјето), зголемен ризик за инефкции итн.

Pages