дете

Викторија и нејзиното куче

Еден студен фебруарски ден 3 годишната Викторија исчезнала од својата куќа во блиската шума, во Аризона. Таа помислила дека нејзиното куче Блу се загубило и без да приметат нејзините родители успеала да се искраде од куќата за да го бара. Биле ангажирани спасувачки тимови, кои ја пребарувале целата област. После 15 часа потрага, од хеликоптер била забележана малата Викторија како лежи во пресушено корито на поток, а до неа бил верниот Блу.