Здравје

жена под стрес

Група психолози од Универзитетот на Сент Луис тврдат дека во извесни ситуации стресот може да биде префатен од странци.

Целта на експериментот бил да дознаат колку подложни биле туѓинците на стрес од втора рака.

семејно насилство

Децата кои живеаат во домови со насилство и трауми, имаат значително пократки теломери - кои пак се клеточни маркери за стареењето. Студија на Универзитетот во Тулан покажува дека домашната средина е важна за намалување на негативното биолошко влијание врз живототите на малите деца.

Ново истражување покажа дека траумата води до промена на спермата. Овие промени пак можат да доведат до биполарни промени кај потомството, па дури да се пренесаат и врз внуците.

Констипацијата има повеќе непријатни симптоми: подуен стомак, болки во стомакот, губење на апетит, летаргија итн. Игнорирањето на запекот може да доведе само до повеќе компликации, а постојат едноставни начини за да си помогнете и да се изборите со него.

Интернацинална група од повеќе од 90 научници, академици и лекари даде заедничка изјава дека не постои научен консензус за безбедноста на генетски модифицираната храна.

Неодамнешна студија објавена во списанието Archives of Environmental and Occupational Health, заклучува дека скутот е парадоксално несоодветно место на кое треба да биде лаптопот и дека лаптоп компутерите треба да се преименуваат за да се заштити здравјето на луѓето.

Pages