Здравје

Научниците предупредуваат дека по чистењето со правосмукалка во воздухот остануваат да лебдат бактерии, мувли и прашина, со што се влошуваат алергиите, но постои и опасност од инфекција со бактерии.

За куркумата (турмерик) огромен број научни студии покажаа дека може да парира на многу фарамацевтски лекови, а сега рандомизирана, контролирана клиничка студија покажа дека е безбеден и ефикасен третман за сериозни стадиуми на депресија.

Студијата е објавена во списанието Phytotherapy Research.

Минатата година во Франција беше направена досега најтемелната студија, која имаше за цел да го испита долгоорчнато влијание на консумирањето на генетски модифицирана храна, за да се утврди безбедноста на употребета на генетски модифицирани организми или ГМО во исхраната.

Консумирањето на шеќер може да предизвика многу здравствени проблеми, како дијабетис, дебелина, болести на срцето, а како што покажа неодамнешна студија ефектите се уште пострашни од тоа што се мислеше и кога шеќерот се консумира во рамките на дозволените дози.

Кога консумираме шеќер, шеќерот во крвта нагло ни се зголемува, а потоа нагло опаѓа и не тера да земаме уште повеќе шеќер и се вртиме во нездрав круг.

Шокантна студија покажа дека консумирањето на количества на шеќер што спаѓаат во рамките на дозволените количини има многу тешки последици врз здравјето и репродукција кај цицачите.

Хидроген или водороден пероксид може да биде одлично, мултинаменско средство за употреба во домаќинството.

Може да се користи во медицински цели или пак како ефикасно, безбедно, нетоксично средство за чистење во домот.

Pages